NEW YORK (Nettavisen): President Joe Bidens besøk til Ukraina og Europa denne uken skaper sterke reaksjoner i hjemlandet, både i form av ros og massiv kritikk.

– Styrer oss inn i verdenskrig

En av dem som kommer med den kraftigste kritikken, er den omstridte republikaneren og kongresskvinnen Marjorie Taylor Greene.

Les: Her er fem steder tredje verdenskrig kan starte i 2023

Den kontroversielle politikeren kritiserer president Biden for at han dro til Ukraina på den amerikanske fridagen Presidents Day mandag, i stedet for å besøke den lille amerikanske byen East Palestine i Ohio, der man har vært bekymret for giftige utslipp etter at et godstog sporet av tidligere i februar.

Les: Dette er den russiske soldatens siste hjerteskjærende melding hjem til kona

– Biden dro ikke til East Palestine, Ohio på President’s Day. Han dro til Ukraina, en IKKE-Nato nasjon, hvis leder er en skuespiller som tilsynelatende nå kommanderer USAs militære styrker inn i en verdenskrig. Vi må stille denne amerikanske idioten for riksrett før det er for sent, skriver hun på Twitter.

– USAs støtte til krigen i Ukraina har vært som en amerikansk proxy-krig med Russland. Men nå blir det mer som en krig mellom USA og Kina gjennom krigen mellom Ukraina og Russland. Stans dette nå! skriver hun videre.

Samme dag gjentok hun også kravet om at USA nå bør gå gjennom en «nasjonal skilsmisse» der nasjonen deles etter republikanske og demokratiske stater.

– Har avslørt seg selv

Den republikanske guvernøren Ron DeSantis, som sees på som en av de største konkurrentene til å ta opp kampen med Donald Trump som partiets presidentkandidat, kommer også med reaksjoner på president Bidens besøk i Ukraina.

I et intervju med «Fox & Friends» bagatelliserer han den russiske trusselen i Europa.

Les: – Donald Trumps hemmelige plan for krigen i Ukraina er helt utrolig

– Frykten for at Russland skal gå inn i Nato-land og all den overhøvlingen der, vet du, det har ikke vært i nærheten av å skje en gang, sier DeSantis til «Fox & Friends».

– Jeg mener de har avslørt seg selv som en tredjerangs militærmakt, sier DeSantis om Vladimir Putin og Russland.

Les: Trumps hemmelige planer om et atomangrep sjokkerer

DeSantis kritiserer også Biden for å besøke Ukraina i stedet for å ta tak i nasjonale forhold.

– Han er veldig bekymret for all grensene på andre siden av jordkloden. Han har ikke gjort noe for å sikre vår egen grense her hjemme, sier DeSantis ifølge Politico, og viser til den sørlige grensen mot Mexico.

Les: Tidligere CIA-agent kommer med svært dyster Putin-spådom

Mener Kina er en større trussel

DeSantis kritiserer også Biden-administrasjonen for ikke å ha identifisert noen klare strategiske mål når det gjelder støtten landet gir til Ukraina.

– Jeg tror ikke det ligger i vår interesse å komme inn i noen proxykrig med Kina, ved å bli involvert i ting som grenseland eller over Krim, sier DeSantis.

Les: Nyhetsstudio: Krigen i Ukraina

Selv om han ser på Russland som en «fiendtlig» nasjon, mener han Kina utgjør en større trussel.

Se intervjuet med Ron DeSantis på Fox & Friends her:

Trump: – Sprøtt

I en fersk melding lar Donald Trump det også svært skinne gjennom at han er lite imponert over den jobben Biden gjør.

– Hvis du ser og forstår grepene som gjøres av Biden angående Ukraina, presser han oss systematisk, men kanskje ubevisst, inn i det som snart kan bli tredje verdenskrig. Hvor sprøtt er ikke det? skriver Trump på Truth Social.

Les: Avslører tusenvis av russiske telefonsamtaler ved fronten

Se hele meldingen fra Donald Trump her: