Gå til sidens hovedinnhold

Kom for gøy, men ble best

I år skulle Røa-speiderne bare ha det gøy på kretskonkurranse. Det endte med NM-billett for andre år på rad.

SØRKEDALEN: I fjor endte patruljen Oter fra 1. Røa speidergruppe på 3. plass i Oslospeidernes kretskonkurranse. Og fordi kretsen i hovedstaden får sende fire patruljer til Norgesmesterskapet i speiding, ble det NM-reise på Røa allerede i 2012.

Har jobbet knallhardt

– Fordi vi kom til NM i fjor var ambisjonene i år egentlig bare å ha det gøy, sier Eline Wager.

Og selv med senkete skuldre gikk det veldig bra for de fem speiderne fra Røa.

– Vi har vært i veldig utvikling. For fire år siden havnet vi nederst. Vi har jobbet knallhardt med struktur og med å bli bedre. Det har gitt resultater, sa patruljefører Erik Steinsbu Wasberg da han endelig kunne heve vandrepokalen ved Årnes i Sørkedalen søndag ettermiddag.

For med øsende regn på lørdag, innrømmer Røas Signe Eide at motivasjonen ikke var på topp fra start. Men i takt med at været lettet, steg også troen på at seier var mulig.

– Samholdet i patruljen var egentlig veldig bra hele helgen, sier Signe.

Signe Eide er en av dittOslos Bandwagon-artister. Hør musikken hennes her!

1000 speidere i Røyken

Kretskonkurransen samlet om lag 115 speidere fra 22 patruljer 4. og 5. mai, som en vandring gjennom Sørkedalen. Der fikk de bryne seg på oppgaver i blant annet førstehjelp, teori, samarbeid, surringer og matlaging.

Alle de fire beste patruljene kvalifiserte seg til NM. Røa-speiderne får dermed med seg tre patruljer fra 7. Oslo Kanaljene speidergruppe, som er hjemmehørende på Årvoll/Tonsen.

LES OGSÅ: Disse speiderjentene er best i byen

1000 speidere fra de to speiderforbundene Norges speiderforbund (NSF) og KFUK-KFUM-speiderne skal konkurrere om NM-tittelen på Røyken 7.–9. juni. Ved siden av patruljene fra Oslospeiderne (som er en del av NSF), skal også deltakere fra Oslo Krets av KFUK-KFUM-speiderne forsvare Oslos speiderære i mesterskapet.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis