Gå til sidens hovedinnhold

Sol (19) utfordrer seg selv på scenen

Sol Ingrid Benedikte Villemo Horten (19) fra Ullevål har aldri vært den mest høylytte i klassen. Men det var før hun begynte på folkehøgskole.

SKARNES/ULLEVÅL: Nå har 19-åringen snart gått ett år på Solbakken Folkehøgskole på Skarnes i Sør-Odal, og har måtte selv ta initiativet til å utfordre seg selv, både stemmemessig, bevegelsesmessig og personlig. På Solbakken har hun tatt imot alle utfordringene hun har fått, og gjort det med stor iver.

Sol Horten har hatt et ønske om å drive med teater helt siden hun var med i barneteater gjennom Maya musikk og kulturskole i Oslo på barneskolen.

– Senere gikk jeg over til å drive med dans, og har vært innom både hip hop og stepp på Bårdar. Etter ungdomsskolen valgte jeg å begynne på Hartvig Nissen skole, hvor jeg hadde drama som tilvalgsfag. Dette fikk interessen for teater til å vokse enda mer, og jeg bestemte meg for å prøve Solbakken. Der kom også sang inn i bilde, noe som jeg aldri hadde gjort før, sier Sol til Nordre Aker Budstikke.

På Solbakken har hun endelig fått sjansen til å prøve det ut over en lengre periode. En av de store produksjonene hun har vært med i er barneforestillingen «Heksene» av Roald Dahl, hvor hun også var rekvisittsjef.

Nå vurderer hun et andre år på skolen, og oppfordrer alle til å prøve ut det de virkelig brenner for. Spesielt hvis de ikke er den som alltid roper høyest.

Folkehøgskolene er populære. Dette skoleåret går 7000 ungdommer på landets folkehøgskoler. Oslos eneste folkehøgskole, Rønningen på Kjelsås, opplevde ved skolestart høsten 2010 å ha 600 søkere til sine 160 skoleplasser.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet