Gå til sidens hovedinnhold

Ulltveit-Moe tar grep i Kverneland

Jens Ulltveit-Moe vil ta over jobben som styreformann i Kverneland, og Kjell Almskog blir viseformann. Med seg inn i styret vil Jens Ulltveit-Moe ta med seg konen.

(Ny: Kommentarer fra Ulltveit-Moe)Investor Jens Ulltveit-Moe foreslåes som ny styreformann i Kverneland, som produserer landbruksmaskiner. Ulltveit-Moe er største aksjonær mer rett over 31 prosent av aksjene i selskapet gjennom Umoe Industri.I innkallingen til selskapets generalforsamling fremgår det at Ulltveit-Moe nå blir foreslått som ny styreformann i selskapet etter tidligere Kværner-direktør Kjell E. Almskog. Almskog blir foreslått som vise-styreformann.Det foreslåes også at Karen Helene Ulltveit-Moe trer inn i styret. Hun er Jens Ulltveit-Moes etkefelle. Knut Øversjøen, som er en sentral person i Umoe-systemet er også foreslått som styremedlem. Det foreslåes også at Astrid Sørgaard går ut av styret sammen med Frode Sigurd Berg. De to kommer fra henholdsvis Rederiet Jebsen og Hitec.Marianne Lie, leder av Rederiforbundet, samt Christian Brinch og Kjell Stamnes er innstilt på å fortsette i styret.Aktiv eier

Ulltveit-Moe har dermed festet grepet i Kverneland og kommentere forslagene slik:- Dette er helt konsistent med å være aktiv eier. Vi er klart største aksjonær med nær 32 prosent av aksjene og vi vil aktiv være med på styrearbeidet, sier Ulltveit-Moe til NA24 iMarkedet.- Er du fornøyd med utviklingen i Kverneland det siste året?- Det går i riktig retning men det er mye igjen, forteller Ulltveit-Moe til NA24 iMarkedet.Han understreker også at han har vært særdeles godt fornøyd med Kjell Almskog som styreformann.- Almskog har gjort en veldig god jobb. Han er en erfaren industrimann som gjør en strålende jobb for Kverneland, sier Ulltveit-Moe til NA24 iMarkedet.Kverneland la frem svært svake kvartalstall denne uken.Sjekk resultatet her:


Svakere i Kverneland
Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken