Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg orker ikke blogge mer

En av Norges mest populære bloggere legger opp.

(SIDE2): - Skal du starte en blogg må du være tøff, og vite hva du driver med, sier Ulrikke Lund (19) til Side2.

Det hun beskriver som «en ny og annen bloggatmosfære» og mye negative kommentarer har ført til at hun har lagt ned den populære bloggen sin.

Les Ulrikke Lunds siste innlegg: «Jeg orker ikke blogge mer».

Hvorfor blogge?
Allerede som 16-åring startet hun å blogge, og i løpet av tre år vokste hun til å bli en av Norges mest populære blogger med 8000 unike lesere daglig. Lunds blogg var en livsstilsblogg der hun skrev om seg selv, sin klesstil og ga mote-og skjønnhetstips.

- Når man starter å blogge handler det om et oppmerksomhetsbehov, det gjaldt meg også. Men så møtte jeg folk som likte det samme som meg, jeg fikk masse gode tilbakemeldinger og hundrevis av e-poster hver uke av jenter som fant inspirasjon i meg og stilen min. Når man blogger legger man igjen et spor av seg selv, og føler man får skapt noe.

- Jeg har gått fra å være en liten jente til å bli voksen. Da jeg startet som 16-åring hadde jeg en kjedelig stil, men bloggen har fått meg til å tørre å gjøre mye, og jeg har vokst i stilen min.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Plutselig stor
Lund synes det er vanskelig å si noe om hvorfor hennes blogg ble så populær.

- I begynnelsen hadde hundre lesere på en uke, også plutselig over natten så hadde jeg veldig mange. Jeg tror ikke det er noen oppskrift på en populær blogg, men sånne ting som å ha et bra kamera, godt design og være aktiv er viktig. Det holder ikke å skrive to ganger i uka, du må oppdatere hver dag og følge med, leseren må bli litt avhengig.

Lund opplevde også bli gjenkjent på gata.

- Jeg hadde Norges mest leste blogg tidligere. Det var mange jenter i 16-17-årsalderen som kjente meg igjen og kom for å prate med meg, det var morsomt.

Jenter er verst
Men Lund har ikke bare hatt positive opplevelser med all oppmerksomheten. Den siste tiden har hun fått en rekke negative kommentarer, derfor legger hun bloggingen bak seg.

- Det har vært mye negativt. Det har vært typisk sånn jentesjalusi hvor personer finner alle mulige feil på deg. Det er mye smålige greier, men folk skriver mye sykt. Det er jo internett og når du putter deg selv ut på den måten så får man høre det. Men å få 60 negative kommentarer i løpet av en dag er kjedelig. Da blir det veldig stress.

Den såkalte jentehetsingen er ikke den eneste grunnen til at Lund ikke orker å blogge aktivt lenger.

- Jeg føler jeg har vokst fra det, og vokst fra leserne mine. Det tar mye tid. I tillegg har det blitt en annen bloggatmosfære. Nå skal alle prøve å få til noe og bli noe, og det handler i større grad enn før om å tjene store penger på bloggingen. Jeg føler ikke det er helt meg nå.

Tips på veien
Hvis du skal starte en blogg må du gjøre det ordentlig, råder Lund. Du må tenke over hva du vil med bloggen og hva du ønsker å uttrykke. Det er også viktig med et godt kamera. Du bør og være forsiktig med hvem du skal samarbeide med, det er mange folk som vil lure penger om man får en god blogg. Også må man være tøff, mener hun.

- Det negative ved bloggingen har ikke gått inn på meg, men du bør være tøff. Jenter kan være så ufine.

Nå synes Lund det er deilig å slippe å tenke på å blogge.

- Det var kjempeartig å blogge, men det er så deilig å komme hjem nå og gjøre hva jeg vil. Jeg har ikke det stresset på meg om at jeg må ta bilder også videre. Nå er det deilig å være i fred.

Sjekk toppliste og få oversikt over norske blogger her.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken