(SIDE2): Lene Orvik, som nylig ble kåret til den 3. mest sexy bloggeren i Norge av Side3, er ikke i tvil om hva som er høstens må-ha.

- Skinnbukser! Det er SÅ kult. I hvert fall kombinert med høye hæler, og en stor, god strikkegenser, sier Orvik - som til daglig jobber som stylist, til Side2.

Nå det kommer til sko er Lenes farovitt Jeffrey Campbell`s Lita, som hun akkurat har kjøpt sitt fjerde par av.

- Ellers går jeg for store skjerf eller halser i deilige pastellfarger, men også naturfarger og beige, offwhite og lysgrå. Smykker, cuffs og ringer går jeg alltid med, føler meg veldig «naken» uten. De sistnevnte er veldig minimalistiske nå.

Lene synes smykker i gull og sølv er det som gjelder nå.

- Når det kommer til sko, er det mye sort, beige - og til og med rød. Det er lov å være litt crazy, synes jeg.

Hun forteller at når det kommer til tilbehør, så finner hun det på veldig mange forskjellige steder.

- Sko handler jeg mest på Ebay, mens smykker, ringer, cuffs og skjerf kan jeg finne på kjeder som H&M, BIK BOK, Lindex - som jeg synes virkelig har imponert i år. Nelly har en del.. Weekday, Monkey. Ja, disse tilbehørene finner man jo overalt. Og jeg elsker det.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Norges største moteblogger, Ulrikke Lund, mener høstens må-ha er en herreinspirert frakk eller en fuskepels.

Når det kommer til tilbehør, har hun latt seg påvirke av høsten.

- Det går mye i sort, brunt og grått nå. Jeg er ikke særlig til smykkejente, men elsker å leke med sko. Mine favoritter av tilbehør er Mulberry Leah messenger vesken min og Acne Pixel boots, sier Lund.

- Jeg handler definitivt mest tilbehør på nettbutikker som Asos og Urban Outfitters. Ellers blir det mer når jeg er ute og reiser.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Da vi møtte Ulrikke under moteuken i Oslo, fortalte hun at selv om hun har mange klær, så har hun et favorittplagg.

- Det jeg tar meg selv i bruke om og om igjen nå er en koselig marinestripet guttegenser fra Volt. Det er fint å ha noe casual som går til både jeans eller høye heler og en flott veske.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Irina Lakicevic, bosatt i Bergen, står bak bloggen Aportablepackage. Dette er en perle av en blogg, som er en av våre favoritter akkurat nå.

- Sko er min besettelse! Nå er det viktig å finne sko som har god kvalitet, og som tåler regn. Lave ankelsko med flitter er en iøyefallende, men diskret detalj. Jeg liker også høyhælte sko med chuncky hæl, i høstlige farger som burgunder, sennepsgult eller koltblå.

For Irinas del er det farger som gjelder i år. Hun synes det er essensielt hvordan man bruker disse fargene, fordi det fort kan ende opp med å bli litt sirkusaktig.

- Jeg går gjerne for farger som er i samme familie, men jeg setter sammen antrekket med ulike nyanser og tekstur, for å skape et dypere inntrykk. En av mine favorittkombinasjoner er knallrosa og dyp burgunder. En annen favoritt er lavandel og burgunder, eller hvitt og oransje. Lag på lag av samme farger i ulike nyanser skaper en balansert og myk look.

- Det er gøy å mikse print og farger. Jeg bruker gjerne slangeskinn sammen med en knallfarge. Jeg er en stor fan av Mary Katrantzou og hennes print, de er så uttrykksfulle. Men også indian print er stort i år. Jeg elsker Isabel Marants prints fra hennes A/W 2011 kolleksjon.

Selv om Lekicevik egentlig ikke liker små vesker, har hun nå endret mening.

- I år kommer de i så nydelige jellybeans-farger, at jeg ikke klarer å motså dem. Jeg er ikke redd for å skille meg ut, og bruker gjerne en sjokkrosa veske sammen med et nedtonet eller eklektisk antrekk.