(SIDE2): Nåløyet 2013 er en prisutdeling som hedrer Norges beste designere innen mote og accessoirer. Visningen tiltrakk seg en rekke kjente fjes, som er vant til å stråle i blitzlampene, og vi benyttet anledningen til å spørre dem ut om deres beste motetips.

Moteblogger Ulrikke Lund var en av de mange spesielt inviterte gjestene, og satt på første rad under visningen. Hun var kledd i en dress med hundetannsmønster, som er en stor trend denne sesongen. Dressen matchet hun med neonfarget topp og lue, samt store 90-tallsinspirerte platåsko.

Lud mener nordmenn må tørre å være litt mer vågale når vi kler oss.

- Vi må generelt tørre litt mer. Bare kjøre på litt mer, oppfordrer Lund.

- Er vi nordmenn litt for redde når vi kler oss?

- Jeg er veldig for det å utrykke sin individuelle stil. Folk gjemmer seg litt bort. Men det kommer seg, mener motebloggeren.

SE INTERVJUET HER!

HTML EMBED

Knallfarger og norske smykker
Stilige Bertine Zetliz kom i en sort onepice fra Tara Jarmon, «gamle» ankelstøvletter med leopardprint, og smykker fra forskjellige norske designere. Hun tipser om å sjekke ut norske designersmykker denne våren.

- Jeg synes dette som skjer med norske smykker er veldig gøy. I dag har jeg på meg smykker fra So-B, Helene Torp - jeg er her for å heie på henne, og Lisbeth Fure. Fure lager nette nagle-ting, som jeg absolutt har troen på til våren. Jeg liker at det er flere norske designere som lager smykker som man faktisk kan ha på seg, sier Zetlitz.

Mimi Blix så svært vårlig ut i sin knallrosa dress fra Tiger of Sweden, som hun matchet med en mintfarget clutch dekorert med store stener. Modellen og artisten har tro på at knallfargene blir med også denne våren.

- Sterke farger blir et must. Men jeg er også skikkelig fan av bustiers, sier Blix til Side2.

- Hvem inspireres du av?

- Jeg elsker Iman da. Hun er så glamorøs og fantastisk som man kan bli, sier Blix.

Side2 Catwalk-blogger Annette Haga strålte strålte i en blå paljettjakke og fuskepels fra sin egen nettbutikk Nevernaked, og veske fra Chanel og støvletter fra Isabel Marant. Haga har skapt seg en navn takket være sin gode stil, og nå er hun klar for å satse på print.

- Til våren tror jeg det blir veldig masse print. I tillegg til helhvite antrekk, det er jeg personlig veldig glad i, sier hun.

Av norske designerfavoritter kunne hun nevne Goldmine - som også var nominert under kategorien årets tilbehørdesigner.

- Ellers liker jeg godt TSH, Leila Hafzi og Bjørg.

46 år og vågal
En av dem som skilte seg spesielt ut var tidligere redaktør i Henne, og påtroppende Se og Hør-redaktør Ellen Arnstad, som trosset kulden i en nokså dristig kjole fra Nina Jarebrink.

- Jeg tenkte at i dag måtte jeg være litt «fyrig». Jeg heier virkelig på Nina Jarebrink, og hun er en flott designer. Og det ble litt sånn, jaja, jeg er 46 år, men jeg kan være vågal jeg og!, sier hun.

Til våren kommer redaktøren til å satse på hvitt og mer leopard.

- Jeg har alltid elsket leopard, så jeg kan bare gå på loftet og finne frem noe med leopardprint. men jeg skal også investere i mye hvite plagg, sier Arnstad.

Pia Haraldsen er hyppig ute på den røde løperen. Denne gangen kom hun i en kjole med grafisk mønster fra H&M, øredobber og veske fra Chanel og sko fra Aldo.

- Jeg tror vi kommer til å se mye sort og hvitt, slik som jeg har på meg. Jeg er veldig glad i den trenden, fordi det er så tidløst. Denne kjolen kjøpte jeg på H&M for 250 kroner, men med elegant tilbehør så blir antrekket veldig klassisk, uansett hva det koster.

Mer om moteuken?
Om du lurer på hvem som vant designerprisene under utdelingen, kan du lese mer om det her: Her en prisvinnerne. I går stjal Ari Behn showet under Moods of Norway-visningen, nå blir han kalt kongelig hoffnarr og klovn. Vil du ta en titt på hovedattraksjonen mandag, nemlig den nye kolleksjonen til Moods of Norway så finner du den behørig dekket her. Åpningen av årets moteuke ble av den mer utradisjonelle sorten, kjendiskommentarene og bildene derfra ser du her

Se alle kjendisantrekkene fra Nåløyet her:

5432