Gå til sidens hovedinnhold

Ulvejakt i gang i Nordmarka

Det er gitt jakttillatelse på ulv i nesten to uker etter at fem nye lam er tatt av ulv i Nordmarka. Torsdag satte jegerne seg på post i området, hvor 5.000 sau går på beite.

Fellingstillatelsen av ulven ble gitt av Fylkesmannen i Oppland i samråd med Fylkesmannen i Buskerud og gjelder fra torsdag kveld til mandag 22. juni.

– Jegere i et kommunalt opprettet jaktlag var på ulvejakt i Nordmarka natt til i fredag. Jegerne satt på post i nærheten av der de to ferskeste lammekadavrene ble funnet, sier Ole Knut Steinseth i Statens Naturoppsyn (SNO) til Aftenposten.

Fellingstillatelse ble gitt etter at det ble funnet tre døde lam. To andre lam var så skadd at de måtte avlives. Ifølge SNO er det dokumentert at det er ulv som har angrepet.

Det er knapt to uker siden det var ulvejakt i Nordmarka, da for første gang i manns minne. Det er ikke klart om det er den samme ulven som nå har vært på ferde.

I tillegg til de 5.000 sauene som beiter i området, går det også kyr og kalver i skogen, som tilhører Carl Otto Løvenskiold.

– Vi er veldig bekymret over at vi har fått ulv i Nordmarka og lei oss over at det er funnet drepte dyr, sier han til avisa.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken