Gå til sidens hovedinnhold

Samlemanus: Unaas-saken

Her holder du deg oppdatert på procycling.nos avsløringer.

Etter at cyclesport.se publiserte denne artikkelen den 21. oktober, bestemte vi i procycling.no oss for å gjøre egne undersøkelser for å finne ut hva som gikk galt med sykkellaget Team People4you-Unaas Cycling. Vi har snakket med et utall kilder i laget, og bestemte oss for ikke å publisere saken før vi følte oss helt ferdig med den.

Alt tidlig åpenbarte det seg tydelige gnisninger mellom den norske og svenske delen av laget. Brødreparet Emil og Espen Unaas sto på den ene siden av konflikten, mens Aike Visbeek og den sportslige ledelsen i Visbeek Cycling sto på den andre.

I midten sto fortvilte ryttere. Utrolig nok klarte de å holde fokus og levere en sportslig sett god sesong for det hardt prøvede sykkellaget. Flere av dem har i etterkant blitt tatt opp i utviklingslaget til Argos Shimano. Andre har funnet nye kontinentallag i Norge og Sverige, etter at People4you-laget la ned satsingen.

Det var altså ikke rytterne det sto på, men problemer rundt ledelsen i laget.

I vår artikkelserie har vi sett nærmere på både pengekrangelen og utstyrsproblematikken. Vi har også kommet over historier som ikke gjør annet enn å volde skade norsk sykkelsports omdømme i inn- og utland.

Vi takker Emil Unaas, Espen Unaas, Aike Visbeek, rytterne og flere andre kilder som ikke tør stå fram for at de har brukt av sin tid til oss.

Her er vår historie:

Artikkel 1: Pengekrangelen: Føler seg lurt av norske sykkelbrødre

Artikkel 2: Utstyrskrangelen: Måtte tigge hjul hos konkurrentene

Artikkel 3: «Rett Bemanning-sponsoratet»: - Dere får penger rett på konto - uten forpliktelser

Artikkel 4: Hvem skrev under for sykkelsjefen?: - Dette er ikke min underskrift

Artikkel 5: - Vi burde droppet Unaas tidligere: Sykkelbrødrene mister agenturet på Argon 18-sykler. Det bekrefter forbannet salgsdirektør.

Artikkel 6: «Jeg så ingen pistol, men fikk beskjed om å følge etter»: Unaas-brødrene tvang sjåfør til å stanse utstyrslast på vei mot Sverige.

Artikkel 7: Rytteropprør: - Vi kan ikke stole på dere

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien