Gå til sidens hovedinnhold

Underholdende spesialsoldater

«SOCOM U.S. Navy SEALs: Combined Assault» er teknisk bra, men alt i alt litt kjedelig.

Elitetropper er ikke bare kjekke å ha fordi de er så flinke på slagmarken, men også fordi de kan brukes til å promotere hæren sin. USAs Special Operations Command (SOCOM) har sine Navy SEALs (Sea, Air, Land) å skryte av, og de har vært med i flere spill til både PS2 og PSP.

«SOCOM U.S. Navy SEALs: Combined Assault» er det nyeste spillet i serien om de amerikanske spesialstyrkene. I motsetning til de andre «SOCOM»-spillene, hvor du reiser verden rundt, foregår alle oppdragene nå i liksomlandet Adjikistan.

Kvasi-realistisk

En gruppe Navy SEALs på vei hjem fra oppdrag blir skutt ned, og blant de savnede er flere soldater fra tidligere «SOCOM»-spill. Adjikistan er alt annet enn trygt og du er med i troppen som må redde de andre spesialsoldatene.

«SOCOM»-spillene er såkalte realistiske skytespill, men i motsetning til de fleste av sine kampfrender foregår «SOCOM» i tredjeperson. Grunnen er at «SOCOM» har veldig lyst til å gjøre ting på ekte SEAL-vis, og når man skal snike og bruke terrenget kreativt er det kjekt å kunne se hva som skjer rundt seg.

Som sjangernavnet tilsier er ikke dette et spill hvor man raser fremover med ett skytevåpen i hver hånd og gjør to meter høye hopp. Faktisk er «Combined Assault» så glad i sniking at man innimellom tilbringer like mye tid kravlende på magen som oppreist.

Ikke så verst

Teknisk fungerer alt som det skal, kontrollen er nøyaktig, kameraet oppfører seg skikkelig, og fartøyene er lette å manøvrere. I tillegg har du en hel haug våpen å velge mellom, medsoldatene dine er smarte, og alle mulige funksjoner og kommandoer er lett tilgjengelige.

Grafikken er heller ikke så verst og gjør det den skal, teksturene er av helt ok kvalitet og omgivelsene er fine å se på. Dessverre sliter spillet med å tegne ting som er langt borte. Musikken høres ut som den i en viss piratfilm som går på kino akkurat nå og er slett ikke verst, bare litt for pompøs. Stemmene og lydeffektene er helt på det jevne.

Mangler det essensielle

«Combined Assault» gjør det meste helt ok, alt fungerer som det skal og oppdragene er mange og akkurat passe varierte. Uheldigvis mangler spillet to ting som skal til for å lage et toppspill - en bakgrunnshistorie som engasjerer spilleren og interessante figurer.

«Combined Assault» sine figurer er så godt kamuflerte sosialt at de ender opp totalt uten sjarme, og patriotisme alene er ikke nok til å redde historien fra sitt eget knusktørre alvor. Det er kjekt å styre fire pølse-elskende, Ken-soldatdukker og skyte hodeskudd fra busker og kratt, men siden rammen rundt er så uengasjerende blir det litt for ofte og litt for fort kjedelig.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler