(SIDE2): Nevroforsker Amanada Ellison hevder at det er bra å bli oppslukt av intriger og spenningen i en TV-serie.

«Booster» hjerneaktiviteten

I en artikkel publisert av avisa The Telegraph forklarer forskeren fra Durham University i England at drama- og krimserier er bra trening for hjernen fordi det stimulerer hjerneaktiviteten.

Ifølge Ellison er nemlig slike spenningsserier med til å bidra at hjernen din anstrenger seg for å henge med i avanserte dialoger og handlinger som gjerne foregår over flere episoder og sesonger.

- Jo mer du anstrenger hjernen din, jo smartere blir den. Og når du ser på TV-serier med en kompleks handling der du må følge ekstra nøye med alle karakterene og røde tråder så jobber hjernen din på høygir. Man får ekstra hjernetrim, sier nevroforskeren og understreker at det er forskning som støtter hennes forklaringer.

- Med andre ord så bidrar spennende TV-titting til god stimulering for hjernen som igjen er positivt da hjernen må holdes aktiv, mener Ellison.

God følelse

Når hjernen din stimuleres av (gode) TV-serier så skiller kroppen ut signalstoffene serotonin og dopamin, også kjent som endorfiner eller «lykkerus-hormoner». Å se på en spennende TV-serie fører også til at det skilles ut andre signalstoffer i hjernen som er nødvendig for å opprettholde et skarpt hode.

Så da er det bare å fortsette å se på «Breaking Bad», «Game of Thrones», «Homeland» og «The Wire» med god samvittighet!