Gå til sidens hovedinnhold

Dette vil vi se i år

(SIDE2:) Vi har lagt bak oss et år med mange gode filmer. Men nå er det på tide å se framover. Og det er ingen tvil om at vi har mye å glede oss til i månedene som kommer.

I disse dager er vi inne i en fin filmtid, fordi mange av årets Oscar-kandidater - som hadde premiere i USA før jul - har norsk premiere nå.

Fram mot sommeren kan vi se fram til både spektakulære blockbustere, gripende menneskelige dramaer og festlige komedier.

Her har vi plukket ut 20 filmer vi tror mange vil ha grunn til å glede seg til før juni:

«Maleficent»

Vi kjenner alle historien om Tornerose. Denne gangen får vi eventyret fortalt fra heksas perspektiv, og vi får vite hvorfor hun egentlig forbannet den vakre prinsessen.

Angelina Jolie har tittelrollen, mens Elle Fanning spiller Tornerose.

Filmen har premiere 30. mai.

HTML EMBED

(Bla videre for å se neste film på listen)

«Boktyven»

Markus Zusaks roman med samme navn er en kritikerrost suksess. Nå kommer filmen om ni år gamle Liesel som må flytte inn hos fosterforeldre under andre verdenskrig. En dag kommer jøden Max, og familien må holde ham skjult i kjelleren.

Filmen har premiere 17. januar.

HTML EMBED

«Nymphomaniac»

Lars von Triers nye film har fått mye oppmerksomhet for sine sexscener. Med nakne skuespillere og erotiske scener, er det lett å glemme at dette sannsynligvis også er en svært god film. Og – selv om enkelte kanskje er uenige – er ikke dette snakk om porno. «Nymphomaniac» er en film om en nymfoman kvinne, og vi følger henne fra fødselen til 50-årsalderen.

Filmen har premiere 24. januar.

HTML EMBED

«12 Years a Slave»

Dette er den sanne historien om Solomon Nothurp. Han ble født som en fri svart mann i USA, men ble kidnappet og solgt som slave på 1850-tallet.

I hovedrollen finner vi Chiwetel Ejiofor, og andre kjente skuespillere er Brad Pitt, Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch og Paul Giamatti.

Filmen har premiere 31. januar.

HTML EMBED

«The Wolf of Wall Street»

Martin Scorsese svikter sjeldent, og neppe denne gangen heller. I sin nye film har han gått løs på skandaleboken med samme navn.

Leonardo DiCaprio spiller aksjemegleren Jordan Belfort, som havner på feil side av loven.

Filmen har premiere 31. januar.

HTML EMBED

«Anchorman 2»

Endelig er Ron Burgundy og gjengen tilbake. Filmhistoriens mest populære nyhetsanker er klar for landets første 24-timers nyhetskanal.

Skuespillerne fra forrige gang er fortsatt med: Will Ferrell, Steve Carell, Paul Rudd, David Koechner og Christina Appelgate.

Filmen har premiere 7. februar.

HTML EMBED

«Her»

Ensomme Theodore skaffer seg et nytt operativsystem – men får snart sterke følelser for kvinnestemmen som kjenner ham så godt og vet akkurat hva han vil ha.

Joaquin Phoenix spiller Theodore, mens Scarlett Johansson har stemmen til operativsystemet.

Filmen har premiere 14. februar.

HTML EMBED

«The Monuments Men»

George Clooney sitter i registolen, og på rollelisten finner vi – i tillegg til ham selv – Matt Damon, Cate Blanchett, Bill Murray og John Goodman.

Komedien handler om en gruppe antihelter som skal ta tilbake kunst stjålet av nazistene.

Filmen har premiere 14. februar.

HTML EMBED

«300: Rise of an Empire»

Forrige film var av det pompøse slaget, og dette blir ikke annerledes. Vi befinner oss 500 år før Kristus, og den greske generalen Themistokles går til krig mot en armé fra Persia.

Filmen har premiere 7. mars.

HTML EMBED

«Ta meg med!»

Jan Eggum og Halvdan Sivertsens musikk står i fokus i denne kjærlighetsfilmen. Rollelisten består av navn som Marion Ravn, Magnus Grønneberg, Haddy N’jie, Frank Kjosås og Kjersti Elvik, og vi vil garantert få mye musikk og romantikk.

Filmen har premiere 7. mars.

HTML EMBED

«American Hustle»

Svindlerne Irving Rosenfeld og Sydney Prosser blir tvunget til å jobbe med FBI-agent Richie DiMaso. Sammen dras de inn i en farlig verden med gangstere og mafia.

På rollelisten finner vi blant annet Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper og Jennifer Lawrence.

Filmen har premiere 14. mars.

HTML EMBED

«Non-Stop»

Terror på flyet har vi sett i mange filmer før, men denne filmen ser likevel ut til å være verdt å se. Liam Neeson spiller en sikkerhetsvakt som må takle en ukjent fiende på et fly.

Filmen har premiere 21. mars.

HTML EMBED

«Captain America: The Winter Soldier»

Steve Rogers – best kjent som Captain America – er tilbake. Nå møter han en ny trussel fra fortiden: En sovjetagent kalt The Winder Soldier.

Filmen har premiere 28. mars.

HTML EMBED

«Noah»

Med Russell Crowe i hovedrollen, skal Darren Aronofsky lede oss gjennom historien om Noah og hans ark. Med seg har han også Emma Watson, Jennifer Connelly og Anthony Hopkins.

Filmen har premiere 28. mars.

HTML EMBED

«Pompeii»

Dette er tydeligvis våren for de store historiske filmene. I «Pompeii» blir vi med inn i den italienske byen i dagene før vulkanen Vesuv får utbruddet som skapte en unik by som fremdeles fascinerer tusenvis av turister hvert år.

Filmen har premiere 11. april.

HTML EMBED

«The Amazing Spider-Man 2»

Peter Parker er tilbake, også denne gangen spilt av Andrew Garfield. Universet er fortsatt litt mer menneskelig enn Sam Raimis filmer, men det er også duket for en ekte skurk og fantastiske superheltkrefter.

Filmen har premiere 25. april.

HTML EMBED

«Transcendence»

To dataingeniører er i ferd med å utvikle teknologi som gjør at dataer kan fungere på samme måte som en menneskehjerne. Men en radikal organisasjon vil gjøre alt for å stoppe dem.

Johnny Depp, Kate Mara, Morgan Freeman, Cillian Murphy og Paul Bettany er blant skuespillerne i filmen.

Filmen har premiere 2. mai.

HTML EMBED

«Godzilla»

Forsøket i 1998 fungerte ikke, men Hollywood gir ikke opp. Forhåpentligvis er historien bedre og spesialeffektene mer troverdige denne gangen. Det grusomme monsteret er tilbake, og nå truer den hele menneskeheten.

Filmen har premiere 16. mai.

HTML EMBED

«X-Men: Days of Future Past»

Denne er det garantert mange som gleder seg til. Nå må gjengen krige i to ulike tidsepoker for å overleve, både i sin originale form og i den yngre utgaven av seg selv.

Filmen har premiere 22. mai.

HTML EMBED

«Edge of Tomorrow»

Tom Cruise, Emily Blunt og Bill Paxton har de største rollene i denne filmen.

Vi følger en soldat som slåss mot romvesener. Han fanges i en tidsloop og må kjempe det samme slaget gang på gang, men han lærer seg etter hvert hvordan han skal bli bedre. En slags actionversjon av «Groundhog Day», med andre ord.

Filmen har premiere 28. mai.

HTML EMBED
Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken