Gå til sidens hovedinnhold

Underskudd for Rieber Shipping

Det ble et tap i første kvartal for offshorerederiet.

GC Rieber Shipping fikk et resultat før skatt på 7 millioner kroner i underskudd i løpet av årets tre første måneder. Det er en kraftig forverring fra et overskudd på 19,5 millioner kroner i første kvartal året før.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

Korrigert for urealisert valutabevegelser, salgsgevinster og nedskrivninger ville resultat før skatt havnet på minus 8,1 millioner kroner mot 10,6 millioner kroner i første kvartal 2008.

Driftsresultatet viser et tap på 23,6 millioner kroner i årets første kvartal mot 10 millioner kroner i pluss i samme periode i 2008.

Før avskrivninger havnet driftsresultatet (EBITDA) på 18,4 millioner kroner i overskudd mot 26,2 millioner kroner i første kvartal i fjor. Driftsinntektene vokste til 146,7 millioner kroner fra 112 millioner kroner.

Resultatnedgangen skyldes blant annet at et negativt resultatbidrag fra verdikjedeinvesteringer.

– Oljeprisen og aktiviteten skal opp på lang sikt som følge av fallende oljereserver og vår strategi er tilpasset dette. Den korte til mellomlange svekkelse av markedet gir strategiske muligheter som vi, i kraft av vår sterke finansielle kapasitet, har til hensikt å utnytte, sier administrerende direktør Sven Rong i GC Rieber Shipping.

Et svekket marked har likevel bidratt til lavere resultater, men i andre kvartal ser de en liten bedring. Likevel tror de 2009 blir svakere enn 2008.

Ordrereserven var på 1,46 milliarder kroner ved utgangen av første kvartal.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken