(SIDE2): Spanske og danske forskere ba 549 menn og kvinner om å rangere hvor sjalu de følte at de var, og hvilke kvaliteter som gjorde at de følte seg usikre.

Menn ble mest nervøse av attraktive, rike og sterke konkurrenter. Menn som var høye derimot var mer avslappet. Kvinner var mest sjalu på andres utseende og sjarm, der de som var korte og høye følte mest misunnelse.

Kvinner med gjennomsnittlig høyde var minst sjalu. Rapporten hevder videre at disse kvinnene også var mer fruktbare og hadde bedre helse, og var derfor mindre sjalu på kjønn med samme kjennetegn.

Derimot er de mer sjalu på høye kvinner med fysisk dominans og sosial status, skriver BBCNews.

- Høyde gir suksess
Forskerne sier at funnene demonstrerer slik det er i dyrenes verden – der høye hannkjønn oftere vinner kamper, opprettholder dominans og får oppmerksomhet fra hunnkjønn.

Videre påpeker de at blant mennesker er høyden noe av det første vi legger merke til hos andre og er derfor assosiert med status.

Tidligere studier har vist at høye menn har større sannsynlighet for å gjøre suksess karrieremessig, tjene mer penger, og ha attraktive kjærester.

Følg med på siste nytt innen helse her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her