Gå til sidens hovedinnhold

Du gjør vel ikke denne tabben?

Se hvordan du unngår det pinlige truseskillet.

(SIDE2): Sommeren er her, og for mange er det tiden for å trekke i lette, florlette stoffer. Men her er det én fallgruve, nemlig truseskillet.

Usynlige sømmer
- Når det gjelder klær av tynnere materialer, tettsittende eller lyse klær, klær hvor undertøyet vil vise gjennom, og klær som skal falle fint over hoftene er det særlig viktig å velge riktig undertøy, sier Bettina Johnsen, kommunikasjonsansvarlig i Pierre Robert.

- Synlige trusekanter er ikke pent, og det kan man for eksempel løse med undertøy som ikke har sømmer, og som derfor blir usynlige under lette sommerklær. Alternativt kan man gå for stringtruser, men man kan fort føle seg litt «naken» med stringtruser under kjoler og skjørt, og mange er ikke komfortable med stringtruser i det hele tatt.

Pierre Robert lanserer i disse dager Invisible Hipster som er strikket med usynlige sømmer. Hipsteren er laget i florlett og glatt mikrofiber med toveis stretch, og en Non-Slip Edge som hindrer kanten i å rulle eller å skli oppover. Den skal derfor være perfekt for de som ikke trives med stringtruser, men som likevel ikke ønsker skille under de lette sommerplaggene.

Undertøy kan lage valker
Det er ikke bare truseskille som kan være uheldig når det kommer til undertøy. Du bør også passe på at det sitter riktig.

- Generelt sett bør undertøyet sitte godt og være behagelig. Det må ikke være for lite eller så stramt at du får unaturlige valker på rumpe, mage eller bryst. Men det skal heller ikke vært så stort og løst at det begynner å «vandre». Det er fryktelig irriterende å hele tiden måtte rette på trusen eller BH-stropper som faller ned. Det er heller ikke særlig stilig, sier Johnsen.

Velg undertøy etter hva du skal ha på deg. Det er fort gjort å glemme hvor stor effekt undertøy har for hvordan klærne sitter og faller.

Har du stor byste er det selvsagt viktig å velge en BH med god støtte, men skal du være i bevegelse så gjelder denne regelen for alle, sier hun.

Når det kommer til farger kan det være lurt å investere i «hudfarget» undertøy. Dette er et basisplagg som du vil få mye bruk for.

- Skal du ha på litt transparente klær og ikke vil at undertøyet skal skinne gjennom, bør du velge hudfarget, lys rosa, hvitt, kremfarget eller svart undertøy. Ellers er det bare å fråtse i friske og glade dropsfarger - knallrosa, mint, lime, lavendel er hot i sommer, sier Johnsen.

Selv om blonder er pent, er det ikke alltid like flatterende med klær over. Ser du etter komfort, og mer usynlighet er det disse stoffene du bør se etter:

- Materialer med god toveis stretchkvalitet, i mikrofiber eller bomull av god kvalitet vil bevege seg med deg og ofte sitte bedre enn andre materialer.

Hva med strømpebuksen?
Det er ikke alle som føler for å kaste strømpebuksen om sommeren, og det finnes noen gode alternativer som gjør seg også til sommerantrekket.

- Svarte strømpebukser går til nesten alt, men det kan bli litt hardt mot lyse, lette sommerkjoler. Da kan det være fint å bruke fargede strømpebuker. Vi selger en rekke lette strømpebukser i mikrofiber med kule vår- og sommerfarger. Finn en farge som tar opp toner fra resten av antrekket, eller gå for en knallfarget kontrastfarge for en mer rocka look, sier Johnsen.

I forhold til hudfargede strømpebukser så har disse lenge vært i hardt vær, men Bettina Johnsen ser at de er på vei inn i varmen igjen, takket være kjendiser som hertuginnen Kate Middleton.

- Hudfargede strømpebukser i dag er noe helt annet enn for ti år siden, og velger man en finmasket, matt strømpebukse tilnærmet sin egen hudtone vil dette se naturlig og elegant ut. Det passer godt når du skal pynte deg litt ekstra, bare ikke bruk dem til sandaler eller sko med åpen tå!

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken