(YEYE): I Hedmark er de i ferd med å behandle en plan for å bedre trafikksikkerheten i fylket, og under et møte diskuterte utvalget som behandler planen ulike tiltak man kunne iverksette for at ungdom skulle bli mer sikre på veien. Da dukket det noe spesielle forslaget opp, skriver NRK.

Hva synes du om reflekstruse? Si din mening i bunn av saken!

Refleks skal bli kult
- Noen nevnte moten med å gå med trusekanten godt synlig, og mente at man jo kunne plassere en refleks der. Det syntes vi var en god idé, sier sekretariatsleder for utvalget, Marit Nyhuus, til Yeye.

- Vi håper noen produsenter har lyst til å lage en refleks til trusene. Vårt mål er jo å gjøre det kult å bruke refleks, og derfor håper vi jo at denne refleksen blir populær, sier Nyhuus.

- Har flere utfordringer
Nyhuus forteller at Hedmark har en rekke trafikksikkerhetsutfordringer.

- Vi har mange av de samme utfordringene som store deler av Norge for øvrig. Ungdom her har en liberal holdning til fart, enkelte grupperinger tar også for lett på å kjøre ruspåvirket, bilbeltebruken er heller ikke god og for få bruker refleks. Hedmark er et veldig spredt fylke og folk bor jo på alle veikanter. Det betyr også at ungdom bruker veien når de skal ut, sier Nyhuus til Yeye.

Hva synes du om å bruke refleks på trusa? Si din mening her!

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!