Gå til sidens hovedinnhold

Er dette ungdomskilden?

Skal du holde deg ung, bør du ihvertfall ikke slanke deg ...

(SIDE2): Kosmetikkindustrien tjener millioner på vår higen etter evig ungdom, og etter sigende gjør vi tilnærmet hva som helst for å beholde et ungt utseende.

//LES MER OM HELSE HER//

Nå viser imidlertid en amerikansk studie at det slettes ikke trenger å være så avansert – eller dyrt – å se ung ut etter hvert som vi blir eldre.

Ifølge Forskning.no er det fett som skal være løsningen på problemet, i hvert fall om vi skal tro kirurgen Bahman Guyuron fra Case Western Reserve University i Cleveland.

Les også
Dette smøret bør du unngå
Overvekt kan gi små barn

Tvillingstudie
Guyuron står bak en omfattende studie med tvillinger, og forskningsgruppen hans viser nå til resultater som indikerer at rynker kan viskes ut om man legger på seg noen ekstra kilo. Forskningen skal publiseres i tidsskriftet «Plastic and Reconstructive Surgery».

Side2 har også deltatt i jakten på et yngre ytre.

Hvordan det gikk ser du her: Vi ble 15 år yngre

Tykk og gammel=ung
Studien sammenlignet fotografier av tvillingenes ansikter som i utgangspunktet var like, økte forskjellene betraktelig når ene delen av tvillingparet økte sin BMI. Da forskjellen i BMI var på fire poeng eller mer, estimerte man tvillingenes alder annerledes.

De tyngste tvillingene under 40 år så eldst ut, men de som hadde bikket 40 år ble oppfattet som yngre enn sin slankere tvillingbror eller -søster.

Andre faktorer spilte også inn på resultatene, som blant annet en sunn levestil. Studien har også en svakhet ved at forskerne kun så på subjektenes ansikter.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken