Gå til sidens hovedinnhold

Ungdom, IQ og Bård Tufte på NRK i høst

Den gamle ungdomshelten Ivar Dyrhaug holder seg innendørs i IQ-program, den noe yngre ungdomshelten Bård Tufte Johansen (bildet) går ut i hagen, mens virkelige ungdommer skal vise at de kan overleve ute i naturen.

Mandag presenterte NRK sitt program for TV-høsten.

Statskanalen på mange gamle travere, blant annet at slagere som "Først & Sist" med Fredrik Skavlan og "Nytt på nytt" med Jon Almaas skal knuse TV 2 på fredagskveldene.

Men på lørdagene blir det endel gjensyn med gamle travere i ny drakt: I "Test nasjonen" dukker Ivar Dyrhaug opp som programleder sammen med Hilde Hummelvoll og skal teste IQ-en til det norske folk. Sendestart er lørdag 13. september og i løpet av serien vil 250 deltakere få prøvd seg på direkten, mens TV-seerne får ta del via nettet.

Et annet nygammelt ansikt som dukker opp er Dan Børge Akerø med sitt konsept "LørDan", etterfulgt av "Kjempesjansen" der uetablerte utøvere i flere sjangre får vist seg fram.

- Vi tror at underholdningsavdelingen også i høst blir fullstendig uslåelig. Gullrekka på fredag og ikke minst LørDan og Kjempesjansen på gudskjelovkvelden vil samle hele familien hjemme i stua. Så får vi storfilm på NRK1 søndager og primetime blir utvidet med en ny flate hvor blant annet dokumentarer blir viktige, sier PR-sjef Anne Bekkevold til sitt eget nettsted.

NTB skriver at komiduoen Bård Tufte Johansen og Harald Eia slår seg sammen med Atle Antonsen i en ny serie på seks episoder som skal hete "Ut i vår hage".

– Vi har blandet en del tunge, alvorlige temaer med lett humor. Det blir ikke så mye Sven O. i Ut i vår hage, sier Bård Tufte Johansen til NTB. I spann med Harald Eia har han stått bak flere runder med "Åpen Post".

– NRK ville først kalle den nye serien for Åpen Post, men vi vil vise at tittelen ikke betyr noe som helst og bestemte oss da for det ikke-kommersielle Ut i vår hage, sier Tufte Johansen med krav om å bli trodd.

Eia og Tufte Johansen har fått med seg altmuligmannen Atle Antonsen, og det er første gang trioen samarbeider på TV.

– Harald og Bård uttalte at de ville ha nye impulser. Derfor ble jeg med. Vi begynte å skrive manus ved juletider, sier Antonsen.

Men det blir også noen ferske TV-fjes på NRK denne høsten: Mikael Olsen Lerøen leder NRKs nye filmsatsing "Filmplaneten" på NRK2, Ingvild Helljesen er programleder for "Midt i blinken" - et spørreprogram for familien, og Peter Svaar, kanskje mest kjent for basketaket med Telenor-sjef Tormod Hermansen for noen år siden, blir ny forbrukerinspektør i FBI sammen med Anders Magnus.

I tillegg fortsetter NRK med virkelighets-TV. Etter at de eldre fikk sjansen til å knuse noen myter i "Eldrebølgen", er det tid for ungdommen. I "Sønner av Norge" skal fem ungdommer overleve på egen hånd i naturen og vise at det fortsatt er håp for nachspiel-generasjonen.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar