(BIIPMAG): Ungdommer er ikke likegyldige i dagens samfunn. Tvert imot så engasjerer de seg og sier ifra i ulike politiske saker.

Sterke reaksjoner
Ungdommer i dagens verdenssamfunn reagerer sterkt på politiske beslutninger, for eksempel finnes det rebeller i Hellas og en økende Obama-tilslutning i USA. Hvor politisk engasjerte er ungdommen i dag?

Mange unge mennesker velger å engasjere seg i politiske hendelser, mens andre sitter trygt hjemme hos far og mor uten å løfte en finger.

Ungdommen i Spania- Tilbake til mamma
I tillegg til stor arbeidsledighet, må spanjolene kjempe mot skyhøye boligpriser. Men protester finner man ingen steder.

På grunn av høye leiekostnader flytter unge spanjoler hjem igjen til foreldre. Den spanske gjennomsnittsalderen til å flytte ut har steget opp til 30 års alderen. I dag sliter 30 % av den unge spanske befolkningen med å finne seg et sted og bo.

Antisemittisme i Frankrike- En klassisk fiende
Da det oppstod franske Gaza-demonstrasjoner ble det uttrykt jødefiendtlige reaksjoner: I flere franske forsteder har antisemittisme blitt et stort problem

Brannangrep på synagoger i forsteder til Toulouse og Paris, tagging med budskapet «Død over jødene» på skolemurer og vold mot jødiske medelever. Hva foregår egentlig i Frankrike? Landet har 600.000 jødiske innbyggere og nesten ti ganger flere muslimer, men går likevel inn i en ny tid der en antisemittisk radikalisering utvikles for fullt i storbyenes forsteder og gettoer.

Ungdommen i USA- Obama-mani
20. januar ble en historisk dag og en triumf for den politiske ungdommen i USA. To tredjedeler under 30 år stemte på Barack Obama og hadde det kun vært denne aldersgruppen som fikk stemme under presidentvalgene, så ville nok George W. Bush sin tid som president sluttet fire år tidligere.

Greske ungdommer- Frustrasjon, hat, lyst
Den rebelske ungdommen har vokst opp i stabile forhold, men nå tyr greske ungdommer til vold mot politiet.

En politibetjents dødelige skudd mot Alexandros Grigoropoulus gjorde at boblen sprakk. Den frustrerte generasjonen kunne man kalt den nye sosiale ungdomsbevegelsen i Hellas.

Hat, frustrasjon og lyst er i dag de tre utløsende faktorene for gateslagsmålene som foregår i hovedstaden Aten.

Hat mot politiet, frustrasjon for mennesker med snever tankegang og lysten til vold utløser greske ungdommers reaksjoner. Resultatet blir dermed store gateslagsmål mellom unge mennesker og politiet.

Kilde:(zeit.de)

Siste fra biipMag: Gå til forsiden her.