ARENDAL (Nettavisen): I år som i fjor er nyhetsredaktør Hanne Taalesen i Avisa Oslo og politisk journalist Henrik Heldahl i Nettavisen programledere for den timelange debatten i Kulturhuset i Arendal.

Også i år forsøker Nettavisen å vurdere ungdomspolitikerne slik de framstår for mulige egne velgere. Rangeringen sier altså ikke noe om hvem vi er mest enige med, men hvordan de klarer å få fram budskapet sitt:

Ola Svenneby (Unge Høyre): 5


25 år, fra Våler i Hedmark: Engasjert i forsvaret av Nato og behovet for orientere oss i verden slik den er - ikke slik den burde være. Hadde det til gjengjeld vanskeligere i forsvaret for Høyres kraftkabel-standpunkt, men tok det igjen i EU-debatten. Solid i rusdebatten. Tok masse taletid med største selvfølgelighet, og framstår som den mest naturlige lederen.

Astrid Willa Eide Hoem (AUF): 4


26 år, fra Kristiansund: Svært engasjert, kanskje med litt overtenning. Ble kåret til vinner sammen med Svenneby i fjor, og klarer å kapre masse taletid også i år. Men, i år blir det kanskje mer form enn innhold. God på rus, og klarer nesten å kapre en 5-er.

Ane Breivik (Unge Venstre): 3


24 år, fra Bærum: Ble valgt som ny leder i Unge Venstre i fjor, og hadde da lang erfaring som nestleder. Alvorlig, poengtert. Kom ikke helt gjennom. Også hun overraskende avhengig av sitt skriftlige manus, og hadde utvilsomt tjent på et lite smil innimellom.

Alberte Tennøe Bekkhus (Rød Ungdom): 3


22 år, fra Moss: Også hun måtte bruke tid på å forsvare standpunktet mot Nato. Men poeng ved kraftfullt å påpeke at Ungarn og Tyrkia ikke deler hennes verdier, og engasjert i rusdebatten. Klarte likevel ikke å markere seg nok i debatten til å kapre en 4-er.

Simen Velle (FpU): 4


21 år, fra Asker. Relativt ny leder av Fremskrittspartiets Ungdom, og framstår både sjarmerende og kunnskapsrik. Blir likevel kanskje for forsiktig til å nå helt opp blant de aller beste. Engasjert i rusdebatten, men forbausende passiv i andre spørsmål.. Kan med fordel skru opp volumet.

Synnøve Kronen Snyen (Sosialistisk Ungdom): 2


26 år, fra Follo: Vanskelig start, måtte forsøke å forsvare SVs standpunkt om å melde Norge ut av Nato. Engasjert, poengtert - men problem med å trenge gjennom skjermen, og trekk for å lese for mye fra manus. Blir også for forsiktig, og for anonym.

Tobias Stokkeland (Grønn Ungdom): 4


23 år, relativt ny talsperson i Grønn Ungdom. Gikk hardt ut, og snakker klart og tydelig. Framstår kunnskapsrik og ivrig, men hadde problemer med å nå gjennom skjermen - før rusdebatten. Pluss for god anskueliggjøring ved å dra opp en joint fra lomma, for å fortelle hvor lett det er å få tak i.

Hadle Rasmus Bjuland (KrFU): 3


22 år, fra Hå i Rogaland. Veldig opptatt av å forklare forskjellen på EU og Nato, virket lett formalistisk i forsvaret for partiets Nei-standpunkt i EU-striden. Mer engasjert i rusdebatten, men framstår ikke med nødvendig autoritet.

Torleik Svelle (Senterungdommen): 3


26 år, fra Lillehammer: Rolig, avbalansert, svarte godt for seg da han måtte fortelle hvorfor Senterungdommen er FOR Nato, men MOT EU. Blir kanskje litt kjedelig, og for passiv. Klarer ikke å markere seg i toppen, og kunne tatt mer taletid.

Hvem mener DU gjorde det best? Stem her:

Se hele debatten her: