Gå til sidens hovedinnhold

En av tre drepte er ungdommer

- Mer må gjøres for å hindre ungdomsulykker, fortviler Trygg Trafikk.

(BIIPMAG): I forbindelse med den alvorlige ulykken på Bygdøy i Oslo hvor tre ungdommer omkom, ble ungdomulykker på veiene et mye omtalt tema i fjor.

Syv ungdommer vei-drept
Til BiipMag gjorde samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) det klart at hun ville innføre en ekstra prikkbelastning i førerkortet for ungdom som bryter trafikkreglene.

Les saken: Vil gi ungdom ekstra prikk i førerkortet

Nå viser ny statistikk fra Trygg Trafikk at antallet ungdomsulykker fortsatt er stabilt høyt.

I august var en av tre omkomne på norske veier i alderen 15-24 år. Av de totalt 23 omkomne, tilsvarer dette da 7 ungdommer.

- Må gjøre mer
Av disse var fem involvert i bilulykker, en var passasjer på moped og en mistet livet i en ulykke med en lett MC, opplyser Trygg Trafikk.

- Mer må gjøres for å forhindre at så mange unge liv går tapt i trafikken, før de unge får førerkort, som en del av føreropplæringen og i prøveperioden etter at de unge får førerkort, sier direktør Kari Sandberg i Trygg Trafikk.

De nye tallene føyer seg bare inn i rekken av en alvorlig statistikk. I juli omkom ni ungdommer på norske veier.

Nedgang så langt i år
Før nyttår er det planlagt at det skal komme en tiltaksplan mot ungdomsulykker.

- Det er ikke nytt at ungdom er overrepresentert på ulykkesstatistikken og Trygg Trafikk etterlyste en tiltaksplan mot ungdomsulykkene også før ulykkesåret i fjor. Vi er derfor tilfreds med den nå kommer på plass, sier Sandberg.

Så langt i år har 140 personer mistet livet i trafikkulykker her til lands. Det er en markant forbedring fra fjoråret, hvor 189 personer hadde mistet livet på samme tid.

Siste fra BiipMag: Gå til forsiden her!

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken