Gå til sidens hovedinnhold

Unge Høyre vil gjøre poker lovlig

Unge Høyres leder Torbjørn Røe Isaksen mener det er hyklersk av staten å forby poker og samtidig bruke millioner på Lotto-reklame.

Torbjørn Røe Isaksen tar nå til orde for at poker bør legaliseres. Han mener det er flere gode argumenter som taler for dette.

- Dette er aktualisert av den saken dere har ute i dag, sier Røe Isaksen til TV 2 Nettavisen.

Skattedirektoratet jakter på pokergevinster fra utenlandske bookmakere, og vil ifølge avdelingsdirektør Sven Rune Greni gå gjennom detaljerte lister fra utlandet, som gir direktoratet oversikt over norske nettpokerspillere.

Gammeldags lovgivning
- Det er riktig at pokerspillere skal betale skatt av gevinstene. Det er ingen grunn til at arbeidsfolk skal betale skatt, mens gamblere skal skjermes. Men hvis ligningsmyndighetene skal bruke masse penger på å spore og overvåke spillerne og skatte gevinstene, hvorfor ikke gjøre det lovlig? spør Røe Isaksen.

Han mener det er dobbeltmoralsk og hyklersk at statens egne lotterigevinster, som fra Lotto, ikke skattelegges. To andre spill som er tillatt i Norge, bingo og gevinstautomater, er dessuten tilfeldighetsspill i en helt annen grad enn poker.

- Staten bruker indirekte flere millioner kroner på å reklamere for Lotto. Det er en dobbeltmoral som er veldig merkelig. Det viser at staten oppfører seg som en hykler. Lovgivningen vår er ekstremt utdatert og hører hjemme på 70-tallet, mener 27-åringen.

- Ikke Statens oppgave
Mange politikere frykter at spillegalskapen vil blomstre opp dersom poker legaliseres. I dag er spillegalskapen i Norge stort sett relatert til automatspill, men den enorme veksten i poker medfører også en vekst i antall spillegale nordmenn.

- Det er ikke statens oppgave å forby pengespill mellom voksne, oppegående mennesker. La pokerspill og pengegevinster bli lovlig, og underlagt norske regler. I en verden med Internett kan man ikke forby alt man ikke liker.

Han mener legalisering av poker kan gjøre det lettere å dempe spillegalskap.

- Spillegalskap er et reelt problem, men det må man bøte på ved å hjelpe de som lider av det, ikke forby et spill for 100.000 andre mennesker. I dag sitter spillegale og spiller på utenlandske nettsteder. Men legaliserer man poker, kan man regulere innsats, utbetaling og sånne type ting, forklarer Unge Høyre-lederen.

- I dag har man ingen mulighet til å påvirke pokerspillingen, fordi vi bare forbyr det, konstaterer Røe Isaksen.

Kommentarer til denne saken