Gå til sidens hovedinnhold

- De som sier de har lyst på barn, aner ikke hva det innebærer

Den populære mammabloggeren Anna Rasmussen (17) innrømmer det var en periode det ble for mye å holde styr på.

(SIDE2): - Jeg ble mamma rett etter at jeg fylte 15 år. Da ble livet mitt snudd på hodet, sier Anna Rasmussen (17) i den nye sesongen av «Unge mødre».

Viser nye sider av seg selv

Torsdag er det klart for sesongpremiere av den populære FEM-serien «Unge mødre».

Her blir vi kjent med fem nye unge mødre og vi møter også en ung mor som har vært med tidligere. Stavangerjenta Anna Rasmussen (17) var nemlig med i den 10. sesongen av TV-serien.

Hun ble gravid som 14-åring og da hun var 15 fødte hun datteren Michelle. I den nye og 13. sesongen av «Unge mødre» møter vi Anna som 16-åring og i tillegg til å være ung mor står hun også bak bloggen«Mamma til Michelle» som er én av de mest populære bloggene i Norge.

- Jeg fikk veldig mye positiv respons fra jeg var med på «Unge mødre» den første gangen, og siden den gang har man kunne fulgt meg og Michelle på bloggen, sier Anna til Side2.

Nå håper 17-åringen å vise bloggleserne nye sider av seg selv gjennom TV-serien.

- På bloggen kan jeg kanskje være litt mer alvorlig og seriøs, mens på TV blir man nok bedre kjent med «ungdommen Anna», mener hun.

- I tillegg hadde jeg jo kjæreste da programmet ble spilt inn og han fikk nok frem mange av de barnslige sidene av meg.

Selv om kjærlighetsforholdet tok slutt, presiserer 17-åringen at hun fortsatt er god venn med eksen.

- Ja, vi har fortsatt gode venner og jeg tror det blir både gøy og rart å se oss sammen på TV, sier hun.

- Vi hadde egentlig avtalt at vi skulle se den første episoden som går i kveld sammen, men han reiser til Holland i dag, så han får se det på opptak hos meg en annen gang, forklarer Anna.

- Tjener mer på å blogge

I TV-serien ser vi hvordan mammabloggeren kombinerer det å være ung småbarnsmor med å gå på skole i tillegg til at hun skal prioritere alenetid sammen med kjæresten og hun jobber deltid i pappas kafé.

Det har nå gått ett år siden innspillingen og Anna innrømmer at det ble litt mye å holde styr på i denne perioden.

- Nei, det går ikke i lengden, og nå prioriterer jeg det viktigste tingene som Michelle og skole, sier hun.

17-åringen forklarer at nå er det bloggen som er jobben hennes, hun har begynt på en ny utdanning og hun er blitt singel.

- Jeg har sluttet i caféjobben, jeg tjener mer på å sitte hjemme med bloggen, forteller Anna.

Blir lei bloggingen

Stavangerjenta forklarer at all bloggarbeidet gjør hun på kvelden, etter at Michelle er i seng. Anna innrømmer at det kan være stunder hvor hun har blitt lei bloggingen, men samtidig vet hun hva som gir henne inspirasjon og motivasjon til å likevel fortsette.

- Det er dager hvor jeg bare må ta meg helt fri fra bloggingen og ikke tenke på det i det hele tatt, påpeker hun.

- Desto mindre jeg blogger, jo mer har jeg å blogge om. Så selv om lesertallene kanskje går ned den dagen jeg ikke skriver et nytt blogginnlegg, så gir det meg så mye mer energi og inspirasjon til å skrive dagen etterpå.

- Lyst på flere barn

Anna er fullstendig klar over at det er mange som mener hun var for ung da hun fikk Michelle som 15-åring. Selv mener mammabloggeren at alder ikke har noe å si om du blir god mor eller ikke.

- Men du må ha forståelse for at du må legge om hele livet ditt for å ta ansvar for barnet. Jeg var selv 14 år da jeg tok det valget og da skjønte jeg ikke hva det ville innebære, selv om hodet var helt innstilt på å klare det. Og jeg klarte det jo også. Men de som jeg møter som sier de har lyst på barn, aner ikke hva det innebærer, mener den unge alenemoren.

Selv om det er krevende og et enormt ansvar å ta vare på et barn, er ikke Anna fremmed for å få flere smårollinger.

- Hehe, det er nok mange som ikke helt forstår det, inkludert meg selv, men jeg har lyst på flere barn. Og jeg vil at Michelle skal ha søsken og gjerne da at det ikke blir altfor stort alderssprik mellom dem. Selvfølgelig vil jeg jo være i et forhold og slik, men jeg tror det aldri er en rett tid til å få barn, sier hun.

- Jeg vet jeg har fått mye pes for å si det jeg sier nå, men hadde jeg blitt gravid nå hadde jeg blitt veldig glad, forteller den populære bloggeren.

- Jeg fulgte drømmen min

Disse møter du i den 13.sesongen av «Unge mødre»

Eivor Kirkesæther (21) fra Bodø.
Eivor er samboer med Martin og har sønnen Odin på fem måneder. Jobber på Egon, men er utdannet industrimekaniker og har lyst til å jobbe offshore. Vi følger henne på sikkerhetskurset hun må ha. Eivor driver også med roller-derby.

Michelle Braathen (20) fra Kongsvinger
Kjæreste med Thomas og mamma til Joyce Melleah på tre år. Går på videregående, og ønsker å bli designer. Vi blir med henne på harrytur, på skolen, på dansekurs og på aketur. Michelle drømmer om å flytte til Cuba og leve der.

Sandra Mykland (20) fra Grimstad
Singel og mamma til Eline på halvannet år. Går på allmenn påbygning og sliter med ADHD, men klarer seg bra. Sandra drømmer om å bli barnevernsarbeider og studerer hardt. Vi følger Sandra på skitur, i bursdag, på skolen og i hverdagslivet.

Michelle Guldhav (20) fra Narvik
Singel og mamma til Lilly Valentina på ni måneder. Michelle er en festjente som ikke bryr seg om hva andre tenker om henne. Vi følger henne på rånetur, i hverdagslivet og på tur til Gran Canaria.

Stine Elise Halvorsen (20) fra Fredrikstad
Samboer med Pål Kristian og har sønnen Dennis på ett år. Snart ferdig utdannet frisør. Vi blir med henne på forberedelser til svenneprøven.

Sesong 13 av Unge mødre har premiere på FEM torsdag 6. mars 2014 klokken 20:30.

Kommentarer til denne saken