Gå til sidens hovedinnhold

- TV-romanse kan bli nedtur

Selv om han har 15 vakre kvinner å velge mellom er ikke ungkar Stig Kjos garantert er lykkelig forhold.

(SIDE2): Stig Kjos (31) trodde han hadde meldt seg på et typisk datingprogram. Han fikk sjokk da han forsto at han skulle date kvinner som var ti år eldre enn ham.

I realityserien «Ungkaren 20 vs. 40» skal nemlig Stig date 15 kvinner i aldersgruppen 20 pluss og 35 pluss, og det byr på utfordringer.

Les også: Har Stig funnet drømmedama?

Utfordring
Den største utfordringen med å delta i «Ungkaren» var det å måtte dumpe kvinnene, mener Stig Kjos, men familieterapeut Lars Fengsrud tror Stig kan komme til å møte større utfordringer i et realityforhold.

- Det blir jo veldig unaturlig når man plasseres på et fint sted med mange kvinner rundt seg. Man kan få en nedtur når man møter hverdagen, sier Lars Fengsrud til Side2.

Aldersforskjell
Familieterapeuten mener stor aldersforskjell kan by på problemer. Selv om eldre kvinner med yngre menn begynner å bli mer akseptert i vårt samfunn, kan det fort bli trøblete på visse områder.

- Det biologiske blir fort en utfordring når forskjellene er så store. Man er på forskjellige steder i livet. Det blir derfor viktig å avklare så tidlig som mulig hvilke forventninger man har til blant annet familie og etablering, sier han.

Ungkaren selv er imidlertid fast bestemt på at alder ikke har noe å si når man skal finne en partner.

"Det kommer an på hvor stor forskjellen er. Men er det snakk om en forskjell på fem til ti år så snakker vi stor forskjell."

Lars Fengsrud

- Nei, det har ikke det. Det finnes mange umodne 40-åringer, og mange modne 20-åringer. I serien gikk jeg utenfra vanlig premisser når man dater. Det som er viktig i et forhold er kjemi, kommunikasjon, at man er tiltrukket av hverandre, og bra sex, sier han til Side2 da vi møter ham på premierefesten tidligere denne måneden.

Les også: Stig på fest med kjæresten

Stig har allerede bevist at han ikke er redd for aldersforskjell. Blant annet har han hatt et forhold til den 37 år gamle TVNorge-programlederen Synnøve Skarbø.

Interessekonflikter
Stor aldersforskjell kan også betyr store forskjeller i privatlivet. Selv om terapeuten mener at alder i utgangspunktet ikke har noe å si generelt sett, så må man være tydelig på forventningene til forholdet.

- Ulik vennekrets og relasjoner, samt andre interesse og fokusområder er også noe som kan skape utfordringer i et slikt forhold, mener familieterapeuten.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Fikser aldersforskjellen
I realityserien er det også jenter i alderen 21 til 28 år, og familieterapeuten mener de møter like mange utfordringer i et parforhold som eldre kvinner med yngre menn. Men det er noen forskjeller.

-Slike forhold står overfor samme type utfordringer, men det virker som yngre kvinner i større grad fikser disse utfordringene, sier han.

Selv om det er blitt mer vanlig med forhold der kvinnen er eldre enn mannen, er det fortsatt slik at det er vanligst at mannen er den eldste.

-Jeg mener det fortsatt er slik, at det er statistisk sett, er vanligere for eldre menn og være sammen med yngre kvinner. Selv om vi ser en trend med at det blir vanligere med eldre kvinner og yngre menn. Det er også mer sosialt akseptert, mener han.

Realitypar = dødsdømt?
Vi har sett det utallige ganger - på MTV kaller de det en forbannelsen. Parene som enten møtes i en realityserie eller lar forholdet bli filmet ender i brudd.

Jessica Simpson og Nick Lachey, Hulk Hogan og Linda, og Britney Spears og Kevin Federline har ingen har holdt sammen i ettertid.

Vi så også at den siste amerikanske «Ungkaren - en offiser og en gentleman» som ble vist her hjemme endte i brudd. Ungkaren Andy Baldwin dater nå ekskona til Donald Trump.

Lars Fengsrud mener deltakere som velger å bli med på et slikt program, må gå inn med et åpent sinn.

-Å være med i et slikt program har både positive og negative effekter på et forhold, men jeg regner med at deltakerne er bevisste på hva de har begitt seg ut på, sier han.

«Ungkaren 20 vs. 40» sendes på TVNorge mandager klokken 21.30.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai