Gå til sidens hovedinnhold

Unni avslører morderen

Men Lindell selv tror ikke engang den skarpeste leser klarer å oppdage det.

(SIDE2): - Helt i begynnelsen er det en liten detalj som gjør at de skarpeste leserne kan avsløre morderen da. Men jeg håper ingen er skarpe nok, jeg tror ikke det. Jeg er ikke redd for at jeg har røpet for mye. Jeg liker jo å overraske i bøkene, tross alt, smiler Unni Lindell, når hun forteller Side2 om sin nye roman, «Sukkerdøden».

Detaljen kommer igjen også på slutten av boken.

- Korrekturleseren mente det måtte være feil, at det ikke skulle stå to ganger - men ingen av de som så langt har lest den, har skjønt at avsløringen kommer så tidlig. Det er en spennende måte å skrive på - og leserne skal ha en fair sjanse til å se det.

Unni Lindell har også tidligere avslørt morderen tidlig.

- I Drømmefangeren sto det hvem morderen er allerede på side to. Men det var ingen som skjønte det da heller, sier Lindell, som forklarer det at ingen oppdager det slik:

- Som leser ser man det ikke, man er ikke innstilt på å lese det så tidlig. Det er noe psykologisk over det.

Skulle drept noen andre
Under Aschehougs høstlansering tirsdag fortalte Lindell om sin åttende bok om politietterforsker Cato Isaksen. Denne gangen handler det om 24 år gamle Kari Helene Bieler, som begynner å erindres hvordan hennes lillebror døde for 16 år siden. Det resultere i at to kvinner blir drept, det samme blir Kripossjefen.

Handlingen vever sammen politikk og internasjonal kriminalitet med hverdagsskjebner i Oslo, og Lindell sier det ble ekstremt mye research for å få til boken.

- Midtveis angret jeg på at jeg ikke bare hadde drept en gammel dame i et rekkehus, det hadde vært mye enklere, sukker hun.

Ingen dronning
Blant annet advokat Berit Reiss Andersen hjalp til med forarbeidet. I boken er det flere reelle personer med, blant annet justisministeren og privatetterforsker Ola Thune, om enn med en bitte liten nyanseforskjell i navnet.

- Og Ola i boken er en veldig kjekk mann, flirer Lindell.

Siste fra Side2? Sjekk forsiden her!

Hun er en av landets mestselgende forfattere og kalles en av Norges krimdronninger - en betegnelse hun selv synes er litt absurd.

- Det er noe vi flirer litt av, Anne Holt og Karin Fossum og jeg. Det er så mange som skriver krim i Norge. Og gutta kalles ikke for konger.. Men det får så være. Jeg er ikke mye dronning når jeg sitter der og jobber hele tiden.

Den ultimate roman
«Sukkerdøden» er neppe det siste leserne får av Cato Isaksen og Lindell-mord. Allerede i sommer fikk Lindell idé til en niende bok i serien, - men det betyr ikke at hun skal skrive den nå.

- Jeg har mange andre skjønnlitterære ideer også, som jeg kan tenke meg å skrive, sier Lindell, som i høst også er aktuell med barneboken «Kyss med da, sa Ella».

- Og jeg vil dessuten helst slappe av nå. I går gjorde jeg rent i vaskerommet, ryddet ut av hyller og slikt. Det er luksus for meg, deilige luksusting jeg ellers ikke har tid til.

Men krimmen står hennes hjerte nærmest på en måte.

- Krimromanen er den ultimate romanen. Får man til en fantastisk roman, så er det krim i bunnen der. Det står alltid mellom ytterpunktene, mellom liv og død.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken