Nettavisen har tidligere skrevet om at antall personer som blir tatt i fotobokser har gått kraftig ned, og spesielt førerkortbeslag blir stadig mindre vanlig som følge av fotobokser etter hvert som stadig flere vet hvor de står.

Les også: Vi betaler 33.100 kroner i fartsbøter hver time

Men nye tall fra UP viser at det på ingen måte betyr at norske bilister kjører penere. Så langt i år har 426 personer blitt fratatt førerkortet av UP for å ha kjørt for fort. Det er en økning på 25 prosent fra samme periode i fjor.

Samtidig har 11.100 fått forenklet forelegg eller blitt anmeldt, en økning på ganske så utrolige 63 prosent fra i fjor. Samlet sett er dette ny rekord for UP.

- Starten på 2011 er den beste starten UP har hatt. Volum på kontrollaktiviteten vår er høy, og vi kontrollerer de riktige personene. Samtidig har vi god distriktsledelse og dyktige mannskaper, sier UP-sjef Runar Karlsen til Politiforum.

Noe av årsaken til de høye tallene skal være at UP har hatt mindre kursaktivitet for nye mannskaper, og derfor har kunnet ha høyere kontrollaktivitet. Karlsen mener også at de har blitt flinkere til å «kontrollere de riktige personene», i tillegg til at de har fått større resurser.

Det var også en økning på 25 prosent i antall fører som ble tatt for å være ruspåvirkede. UP regner med at én prosent av alle førere er ruspåvirkede.