Gå til sidens hovedinnhold

Urbant Bloc Party

Bloc Partys andre album er en mørk, men melodisk temaplate over urban partykultur. Noen som føler seg kallet?

Bloc Party

A Weekend In The City

Wichita/BonnierAmigo

Da det London-baserte postpunk-bandet Bloc Party for et par år siden debuterte med «Silent Alarm», var det mange som mente at dette var det beste i sjangeren siden Joy Division (en skjebne de for øvrig delte sine venner over atlanteren – Interpol).

NME mente sågar at «Silent Alarm» var årets beste album, og bare et halvår etter at det kom ut, ble det sluppet et remiksalbum, der så godt som samtlige låter fra plata ble remikset av diverse kredible, og sågar noen kjente, artister.

«A Weekend In The City» er en mørkere og mer homogen affære enn sin forgjenger, hvis sjarm blant annet besto i at den kanskje sprikte litt i alle retninger.

Årets Bloc Party-utspill er også mer melodisk. Frontfigur Kele Okereke synger både bedre, kraftigere og mer intenst enn før, og tidvis kan bandet her høres ut som en dystrere og mer hardcore variant av Coldplay.

Det er altså en viss stadionfølelse over deler av dette albumet, samtidig som Bloc Party aldri flørter så mye med det grandiose at det er veldig stor fare for at de vil vokse ut av klubbene de nå turnerer mellom.

Vokalist Okereke lager dessuten tidvis uhyggelig sterke tekster, og blottlegger sjela si mer enn én gang i løpet av dette albumet. Kombinert med patosen som preger store deler av plata, tror jeg dette er et album som vil treffe noen rett i hjertet, mens andre nok vil bli lett pinlig berørt over de store faktene som preger denne skiva.

Selv befinner jeg meg midt i mellom, på tross av at jeg tror albumet generelt vil bli mottatt med enten omfavnelser eller neserynk – og altså neppe så mye midt i mellom. Jeg liker ærligheten og uhemmetheten, samtidig synes jeg ikke alle låtene er gode nok til å ro albumet helt i havn. Men for all del, det er et interessant univers Okereke og hans menn vil dele med oss her.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis