Arbeiderpartiet ligger historisk lavt på meningsmåling etter meningsmåling og i helgen sa en aviskommentator at krisen kan tvinge frem en lederdebatt i partiet.

– Men det finnes alltid en vei opp av sumpen, sier Torbjørn Røe-Isaksen, tidligere statsråd for Høyre og samfunnsredaktør i E24.

Det eneste som vokser i Arbeiderpartiet er Trond Giskes lokallag Nidaros. Men Torbjørn Røe Isaksen, som var statsråd i åtte år under Erna Solberg, mener at det blir for enkelt å gi Jonas Gahr Støre skylden.

I den ferske podkasten Ness, se øverst eller lytt nederst, gir den politiske ringreven sin upolerte analyse av regjeringen Støre og Arbeiderpartiets fremtid. Han forklarer hva som er det naturlige nivået for Høyre og hvorfor Trond Giske er ferdig, men Hadia Tajik ikke er det.Han forklarer også hvorfor Tonje Brenna seiler opp som en kandidat til partiledelsen og hvorfor statsministerens kontor og Jonas Gahr Støre ikke bryr seg om det hele.

Til slutt forklarer han hvorfor det er ordførernes vrede som kan bli farlig for Jonas Gahr Støre.

Her kan du høre hele podkasten:Den tidligere Høyre-profilen skryter av Arbeiderpartiets statsminister.

– Mye av det politiske håndverket som Jonas Gahr Støre gjør er solid. Han sørger for at Norge ikke blir stemplet som krigsprofitør, og han holder en god relasjon til Tyskland, men han får ikke politisk gevinst for det.

– Men er ikke Støre en elendig kommunikator, er det ikke bare babbel og tåketale som kommer fra ham?

Husk at Gro Harlem Brundtland i sin tid ble stemplet som en elendig kommentator, og det samme gjorde man med Erna Solberg. Det krydde av innskutte bisetninger hos begge to, men senere ble de hyllet, sier Røe-Isaksen.