Gå til sidens hovedinnhold

- Uryddig av Brustad

Opposisjonen med mistillitsforslag etter Aker-handelen.

Opposisjonen stiller mistillitsforslag mot Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad.

- Etter de fakta vi nå har på borde, mener vi at statsråden har handlet kritikkvedig i forvaltningen av store offentlige midler, sa Høyres Per-Kristian Foss på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Per Sandberg fra Frp mente Brustad har opptrådt uryddig.

- Gjennom høringen i kontroll- og konstitusjonskomiteen kom det frem at næringsministeren gjentatte ganger hadde mulighet til å stille spørsmål ved de omstridte Aker-transaksjonene, uten å gripe inn. KrF mener at statsråden har utvist dårlig eierskap. Stortingsgruppen har derfor i dag vedtatt å stille seg bak mistillitsforslaget mot Brustad, skriver KrF i en pressemelding.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Både Frp, Høyre, Venstre og KrF stiller seg bak mistillitsforslaget, men regjeringspartiene har som kjent flertall på Stortinget, så forslaget blir etter alt å dømme nedstemt.

Mistilliten kommer på grunn av næringsminister Sylvia Brustads opptreden i Røkke-saken.

Staten er gjennom Nærings- og handelsdepartementet eier av 30 prosent i Aker Holding som igjen eier rundt 40 prosent av Aker Solutions.

Rett i forkant av påske kjøpte Aker Solutions fire selskap fra Aker ASA, hvor Kjell Inge Røkke er klart største aksjonær, og i tillegg økte de eierandelen i Aker Clean Carbon gjennom en emisjon. Totalt har kjøpene medført investerer på 1,9 milliarder kroner for Aker Solutions.

Kjøpene vekket krass kritikk i mediene og det kulminerte med at Brustad kalte inn til en pressekonferanse der hun rettet kraftig skyts mot prosessen. Det medførte til en stillingskrig mellom Aker og Nærings- og handelsministeren, men etter en gjennomgang av UBS fant partene sammen igjen.

Sylvia Brustad er sykmeldt frem til og med 5. juni på grunn av isjias.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter

Kommentarer til denne saken