Gå til sidens hovedinnhold

- USA går mot katastrofe

Presidenten advarer trassige republikanere mot en katastrofal utvikling i amerikansk økonomi.

- Hvis vi ikke vedtar krisepakken, vil konsekvensene for den amerikanske økonomien, som allerede er i krise, bli katastrofale, sier Barack Obama, president i USA.

NA24 - din næringslivsavis

Obamas krisepakke på 900 milliarder dollar, rundt 6.140 milliarder kroner, gikk gjennom Representantenes hus uten at en eneste republikaner stemte for. Nå advarer Obama representantene i Senatet i svært kraftige ordelag mot å ikke godkjenne den gigantiske krisepakken, ifølge CNBC.

Fortsetter i dag
De republikanske senatorene ønsker at krisepakken inneholder større skattekutt, og torsdagens debatt i Senatet førte ikke fram. Behandlingen av lovforslaget fortsetter fredag.

I dag blir det lagt fram den mest presise oversikten over antall arbeidsledige i USA, og tallene er ventet å vise at hele 525. 000 jobber forsvant bare i januar. Også i desember forsvant rundt en halv million jobber i landet.

Det er ventet at Obama vil lansere en ny bankpakke over helgen, i tillegg til den gigantiske krisepakken som nå er til behandling i den amerikanske kongressen.

Majoritetsleder i Senatet, demokraten Harry Reid, uttalte til CNBC at han trodde krisepakken ville gå gjennom senatet. Men det kan være det blir nødvendig å kutte den fra 900 til 800 milliarder dollar for å få med seg moderate republikanere.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Kraftig advarsel
Torsdag skrev president Obama et innlegg i The Washington Post. Der utdypet han de dystre spådommene for den økonomiske utviklingen.

- Hvis ingenting blir gjort, kan denne resesjonen vare i mange år. USA vil synke ned i en dypere krise som på noen punkter vi ikke vil være i stand til å reversere, skrev Obama.

Omtrent en tredjedel av Obamas krisepakke går til skattekutt, mens store summer skal brukes til bygging og vedlikehold av veier og offentlige bygg.

Republikanerne ønsker at en større andel av pakken skal gå til skattekutt.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken