Gå til sidens hovedinnhold

USA ned igjen?

Futures peker ned.

Futuresene for de tre store indeksene i USA faller før åpning klokken halv fire.

NA24 - din næringslivsavis

Men en time før børsåpning skal det amerikanske arbeidsdepartementet orientere om sysselsettingssituasjonen i USA. På forhånd venter eksperter Bloomberg har pratet med at sysselsettingen utenom jordbruket vil falle med 75.000 arbeidere. Nordea tror at de vil falle med hele 100.000 arbeidere.

Les saken her: Venter svake tall

Tallene vil klart være med å påvirke hvilken retning det amerikanske markedet tar før helgen.

Futures ned
De amerikanske futuresene peker mot nok en mørk dag på New York-børsene.

Et kvarter før børsåpning i USA har futures på Dow Jones falt til 11.081,58 poeng, tilsvarende et fall på 0,91 prosent. NASDAQ-futures faller 1,1 prosent til 1.775,25 poeng mens S&P 500 er ned 0,83 prosent til 1.226,5 poeng.

Det har vært tilstander til panikk både i Asia og Europa fredag. Asia falt voldsomt og satte årsverste og det samme gjør Europa og Oslo Børs. Det er heller ingen god indikasjon på hva som investorene kan vente seg i USA.

Mørk uke
Den noe forkortede børsuken, på grunn av amerikansk Labour Day mandag, kan vente sitt fjerde fall på rad. Femte hvis man tar med fredag forrige uke. Blant annet har S&P 500 falt med om lag 5 prosent de siste fem dagene.

Oljen omsettes fredag ettermiddag for 105,66 dollar fatet, tilsvarende et fall på 0,62 dollar.

Nedgraderer Merrill Lynch
Av de mest omtalte aksjene før åpning er Merrill Lynch. Storbanken Goldman Sachs nedgraderer konkurrenten fra «neutral» til «sell» og la de til i sin liste over anbefalte salg. De er engstelige for at Merrill Lynch kommer med nye nedskrivninger.

- Merrill Lynch handles for den høyeste pris-bok verdi av alle large-cap selskaper, meddeler Goldman Scahs i sin rapport.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken