Gå til sidens hovedinnhold

USA-rally

Investorene på Wall Street kunne juble over oppgang tirsdag.

De toneangivende indeksene steg bratt tirsdag.

NA24 - din næringslvisavis

Oljeprisfall
Det store fallet i oljeprisen var det som fyrte opp under kursoppgangen. En styrket dollar førte oljeprisen ned til det laveste nivået på ti uker.

Stort boligprisfall
Før børsene åpnet tirsdag ble boligprisindeksen Case-Shiller lagt frem. Denne indeksen viste et rekordstort fall. Boligprisene i de 20 største byene i USA falt med 15,8 prosent i mai på årsbasis. Sammenlignet med april falt prisene med 0,9 prosent. Aldri tidligere har fallet vært så stort for de to prisindeksene. Ifølge en undersøkelse gjennomført av Bloomberg News ventet økonomene at prisfallet i mai ville ligge på 16 prosent.

LES MER:Rekordstort fall i boligprisene

Merill-emisjon
Av selskapsspesifikke nyheter meldte investeringsbanken Merrill Lynch i dag om at de vil utstede nye aksjer for en verdi av 8,5 milliarder dollar. I tillegg skal de selge 30,6 milliarder låneobligasjoner av en femtedel av pålydende for å bedre kredittratingen.

Blant bidragsyterne til børsoppgangen var legemiddelselskapet Amgen og US Steel Corp. Begge har lagt frem sine tall for siste kvartal og oppnådde bedre resultater enn hva analytikerne hadde ventet. Ifølge Bloomberg fikk Amgen et overskudd på 1,14 dollar per aksje ekskludert diverse poster. Her ventet analytikerne et resultat på 1,03 dollar per aksje. Den positive guidingen sendte aksjen opp nesten tre prosent.

Den nest største amerikanske stålprodusenten US Steel satt igjen med et resultat per aksje på 5,67 dollar i andre kvartal. Det er langt bedre enn analytikernes spådommer på 3,82 dollar per aksje.

Aksjen steg over 14 prosent fra.

Nøkkeltall klokken
Dow Jones Industrial: + 2,39 % til 11.397,56 poeng
S&P 500: + 2,34 % til 1.263,20 poeng
Nasdaq Composite: + 2,45 % til 2.319,62 poeng

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken