Gå til sidens hovedinnhold

USA ventes ned

Detaljhandelen i USA var svak i april. Det får pilene til å peke ned.

Rentenivået i EU ble holdt uendret, mens Storbritannia fikk høyere rentekostnader. Onsdag valgt den amerikanske sentralbanken å holde rentenivået uendret. I forkant var de ventet at rentenivået i USA skulle holdes i ro, men at det samtidig skulle komme signaler hvor rentenivået skal i fremtiden.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones Indicative er ned 0,48 prosent. Samtidig faller Nasdaq-futuren og S&P 500-futuren 0,27 og 0,20 prosent.

Detaljhandelen viser svak omsetning i april ettersom de stigende bensinprisene og usikkerheten rundt boligprisene fikk forbrukerne til å stramme inn.

Importprisene økte med 1,3 prosent i april. Dette er godt over forventningene, men noe lavere i mars da importprisene økte med 1,5 prosent. Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at importprisene ville stige med 0,9 prosent i april.

Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd falt i forrige uke med 9.000 til 297.000. Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at antallet førstegangssøkende til ledighetstrygd ville være 315.000 i forrige uke.

I mars viser handelsbalansen et underskudd på 63,89 milliarder dollar. Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at handelsbalansen ville vise et underskudd på 60,1 milliarder dollar.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis