NEW YORK CITY (Nettavisen): Florida-guvernør Ron DeSantis har fått kjempegod mediedekning etter at han vant gjenvalg med knusende sifre, 59-40, tirsdag, i det som lenge har vært en vippestat.

I media hauses han av mange opp som republikanernes neste presidentkandidat, på bekostning av Donald Trump.

Det liker tydeligvis ikke Trump, som var sterkt ryktet å kunngjøre sin neste presidentkampanje denne uka. Det skulle han gjøre etter at republikanerne gjorde et brakvalg i mellomvalget natt til onsdag, norsk tid.

Men brakvalget uteble, og det gjør også Trumps kunngjøring. Nå blåser han ut frustrasjonen sin mot DeSantis, i en aggressiv melding på hans eget sosiale medie-app, Truth Social.

Knallhard melding

Trump kaller DeSantis for en gjennomsnittlig republikaner som er god på PR.

Han er uredelig og uten klasse som ikke innrømmer at han vil stille som presidentkandidat, skriver Trump om DeSantis.

DeSantis har høstet skryt på høyresiden i USA for å ha unngått nedstengninger under koronapandemien. I innlegget hevder Trump at DeSantis kun hadde flaks med varmen i Florida, siden det ofte er mindre virusspredning i varmen.

Trump har en lang tirade mot 2018-valgkampen til DeSantis, da DeSantis først ble valgt til guvernør. Han satt i Representantenes hus på den tiden.

«Ron kom til meg da han var i en håpløs situasjon i 2017. Han var politisk død. Folket likte han ikke, han hadde ingen penger og dårlige målinger. Han sa at han kunne vinne hvis jeg støttet han. Jeg kjente ikke Adam (Putnam, motkandidaten, red.anm.), så jeg sa «la oss gi det et forsøk, Ron»».

DeSantis lå bakpå i primærvalgkampen inntil han fikk Trumps støtte, og vant til slutt både nominasjonen og hovedvalget.

Trump siterer noe Putnam skal ha sagt til han: «Jeg gikk fra å ha full kontroll til umiddelbart å bli knust etter din støtteerklæring».

Ny konspirasjon

Trump påstår også i meldingen at DeSantis holdt på å tape valget i 2018 grunnet falske valgsedler, men at han selv stoppet dette ved å sende FBI og føderale advokater ned til Florida.

«Og da stoppet valgfusket umiddelbart. Rett før de gikk tom for nok stemmer til å vinne, stanset jeg valget fra å bli stjålet», skriver Trump.

Dette er inntil nå en ukjent fortelling fra Trump, som ikke er støttet av noe bevis.

Mot slutten av brevet klager Trump på at DeSantis får bedre mediedekning enn han selv hos FOX News.

DeSantis får nemlig rosende mediedekning før han i det hele tatt har kunngjort at han stiller til president, sammenlignet med Trump selv, som måtte vinne partiets nominasjon før FOX snudde og gav han god dekning, hevder han.

Trump er kjent for slavisk å følge med på mediedekningen av sine politiske rivaler, og på valgnatta fikk DeSantis hele sin seierstale vist direkte på FOX News.

Til slutt skriver Trump følgende om media til sin egen MAGA-bevegelse:

«De vil fortsette å motarbeide oss, MAGA, men til slutt kommer vi til å vinne. Sett Amerika først og MAKE AMERICA GREAT AGAIN!».