Økonomien til USA er skakkjørt og landet lider av enorm gjeld.

Blant de som er hardest rammet av den dårlige økonomien, er landets unge befolkning. Og frustrasjonen vokser seg stadig større blant amerikanere under tretti år.

Mange unge amerikanere befinner seg nå i en situasjon der de bor hjemme hos foreldrene sine og ikke klarer å skaffe seg jobb.

Til tross for lovnader om at hardt arbeid på skolen vil lønne seg gjennom gode jobber, er det nå titusener som sitter igjen uten jobb og med stor studiegjeld å håndtere.

Amerikanere under tretti år flokket til valglokalene for å stemme på Barack Obama i 2008, men ser nå at situasjonen bare har blitt verre.

Den unge befolkningen blir stadig mer sinte over situasjonen. En undersøkelse som nylig ble gjennomført, viste at 81 prosent av amerikanere er misfornøyde med måten landet styres. Og ettersom det ikke er noen tegn på at økonomien skal forbedre seg i nær framtid, er det flere som frykter at sinnet hos ungdommen vil etterhvert vil føre til opptøyer.

Her er femten grunner til at unge amerikanere raser:
1. Bare 55,3 prosent av amerikanere i alderen fra 18 til 29 var sysselsatt i fjor. Det er det laveste antallet siden andre verdenskrig.
2. I dag bor 5,9 millioner amerikanere mellom 25 og 34 år hjemme hos foreldrene sine.
3. Mindre enn 30 prosent av alle amerikanske tenåringer hadde sommerjobb på sommeren i 2011.
4. Omtrent 1 av 5 amerikanere under 30 år bor i fattigdom.
5. Ifølge en undersøkelse gjennomført nylig, er det bare 14 prosent av alle amerikanere som er 28 og 29 år gamle, som er optimistiske angående deres økonomiske fremtid.
6. Siden 2000, har tallet for husholdninger der én mellom 25 og 34 år står for hovedinntektene, falt med rundt 12 prosent, etter man justerer for inflasjon.
7. Gjennomsnittssummen man må betale for ett år på et privat universitet i USA, er nå på 27.293 dollar - eller 158.217 norske kroner. Gjennomsnittssummen har økt med 29 prosent de siste fem årene.
8. I USA i dag, sitter omtrent to tredjedeler av alle som blir ferdigutdannet igjen med studiegjeld.
9. Millioner av unge amerikanere drukner omtrent i studiegjeld. Den samlede mengden studiegjeld er nå større enn kredittkortgjelden i USA.
10. En tredjedel av alle som er ferdigutdannet fra høyskoler (college), ender opp med å ta en jobb som ikke engang krever høyskolegrad.
11. Det er cirka 317.000 kelnere med høyskolegrad i USA i dag.
12. Det er omtrent 365.000 kassemedarbeidere med høyskolegrad i USA i dag.
13. Samtidig med at økonomien har blitt verre, er det færre som har giftet seg. Nå er det 44,2 prosent av mennesker mellom 25 og 34 år som er gift. Det er rekordlavt.
14. Unge amerikanere blir mer og mer frustrert over handlinger til politikerne. USA har mistet i gjennomsnitt 50.000 jobber relatert til produksjon i måneden siden Kina ble medlem av Verdens handelsorganisasjon. Og politikere fra begge de politiske partiene i USA ønsker flere handelsavtaler som kan føre til jobbkutt.
15. Unge amerikanere er frustrert over gjelden til den forrige generasjonen. Unge amerikanere sitter nå igjen med en gjeld på 14 billioner dollar, som det er ventet at de må bidra til å betale ned resten av sitt liv.

Kilder: Associated Press, Business Insider, The Center for College Affordability and Productivity, The American Dream, The Economic Collapse, The Chronicle, YouTube, Daily Finance.