Hillary Clintons tale til tilhengerne i New York etter det knusende nederlaget mot Donald Trump i presidentvalget ble kraftig forsinket.

Omkring klokken 17.40 norsk tid, over to timer forsinket, dukket Clinton opp på scenen.

Til å begynne med takket hun alle og fortalte at hun i morges gratulerte Donald Trump med seieren.

- Jeg håper han vil bli en suksessfull president for alle amerikanere. Dette er ikke utfallet vi håpet på. Jeg er så lei meg for at vi ikke vant dette valget for verdiene vi deler og visjonene vi har, sa hun til publikum.

- Dette er smertefullt og vil være det i lang tid, men kampanjen vår handlet aldri om en person eller ett valg, det handlet om landet vi elsker.

Hun sier hun har tilbudt seg å samarbeide med Trump på vegne av nasjonen.

- Vi ser at landet vårt er mer delt enn vi trodde. Men jeg tror på USA, og hvis dere også gjør det, må dere akseptere utfallet og se fremover.

Hun adresserte også de unge kvinnelige velgerne i talen sin ved flere anledninger:

- Til alle små jenter som ser på dette, aldri tvil på at dere er verdifulle og kraftfulle og fortjener hver eneste sjanse og mulighet i verden til å jage og nå drømmene deres.

- Til alle kvinner, og spesielt unge kvinner, som trodde på denne kampanjen og på meg... ingenting gjør meg mer stolt enn å være kandidaten deres.

Hun takket også familien sin.

- Dere reiste på tvers av hele landet, til og med fire måneder gamle Aidan (barnebarnet, journ. anm.) som reiste med moren sin. Jeg kommer alltid til å være takknemlig overfor de talentfulle, dedikerte menn og kvinnene ved hovedkvarteret i Brooklyn og over hele landet.

Følg Nettavisens livedekning av det amerikanske presidentvalget her!

(Artikkelen fortsetter under)


Talen til valgkampstaben og tilhengerne skulle egentlig skje på et hotell i New York klokken 9.30, det vil si klokken 15.30 norsk tid.

Clinton ga ingen tale der hun erkjente nederlaget da resultatene tikket inn natt til onsdag, men hun har ringt til Trump og gratulert ham med seieren i tirsdagens presidentvalg.

Les også: Donald Trump blir president, slik reagerer folk på sosiale medier