Selv om du er turist i et fremmed land er du likevel pålagt å følge lover og regler på det stedet du befinner deg. Hvis du bryter loven, er det ingen unnskyldning at du er norsk og ikke visste at handlingen din ikke var tillatt. For de fleste av oss går dette veldig greit, og det er vel ikke mange av oss som pløyer igjennom det aktuelle landets grunnlov før vi setter oss på flyet.

Heldigvis er mange av disse lovene så sovende at lovens håndhevere i det aktuelle landet bare ler av dem og beroliger deg med at denne loven ble opprettet på 1700-tallet, det er bare våre politikere som har glemt å fjerne dem.

Se alt om USA på Reiseplanetens nettsider.

Her har du et lite knippe av amerikanske lover og regler som du i utgangspunktet er pålagt å følge!

Alabama
I Alabama er det forbudt å åpne en paraply på gaten, da du kan skremme hestene. Det er derimot tillatt å kjøre mot enveiskjøringen så lenge du har en lanterne festet på grillen. Det er også forbudt å kjøre bil med bind for øynene. Befinner du deg i Anniston, Alabama, kan du ikke ha på deg blå dongeribukser hvis du går Noble Street.

Alaska
I Alaska tar de dyrevernet alvorlig. Det er f.eks. forbudt å dytte en elg ut av et fly som befinner seg i luften. Det er heller ikke lov til å servere elgen alkoholholdig drikke. Det er også forbudt å vekke en bjørn for å ta bilde av den, men det er ok å skyte den. Er du den stolte eier av en flamingo, så husk at du ikke kan ta den med deg inn i frisørsalonger.

Arizona
Hvis du blir angrepet av en innbruddstyv i Arizona, har du kun lov til å forsvare deg med samme type våpen som angriperen har. Vær også oppmerksom på at her kan du ikke eie mer enn max to dildoer. I Tucson kan ikke kvinner gå rundt i bukser, og i Tombstone har ikke voksne mennesker lov til å smile hvis de mangler mer enn en tann.

Arkansas
I Arkansas er det lov å banke kjerringa, men bare en gang imåneden. Her er det derimot forbudt å lufte kua di på hovedgata etter 1300 på søndager.

Denver
I Denver er det ikke tillatt å låne ut støvsugeren din til naboen.

Connecticut
I Connecticuts hovedstad Hartford kan ikke menn kysse kona si på søndager. Her kan du heller ikke krysse fotgjengerfelt på hendene, om du måtte føle for det.

Florida
Du skal også være klar over at det ikke er tillatt å selge barna sine i Florida. Og hvis du tjorer elefanten din til et parkometer, må du legge penger på det, akkurat som en bil. Akter du å ha sex, husk at kun misjonærstillingen er tillatt. Du må også unngå å ha sex med pinnsvin.

Idaho
I Idaho er det ikke lov fra fiske fra kamelryggen. Det er greit å vite at du som turist derimot kan fiske fra ryggen av en sjiraff, noe byens fastboende ikke har adgang til.

Chicago
Akter du å kjøre inn i Chicago i egen bil, er du pålagt å kontakte politiet først. Og hvis du ikke har en eneste pengeseddel på deg, er du å betrakte som løsgjenger og kan arresteres. Heller ikke her er det tillatt å fiske mens du sitter på en sjiraff, ei heller å urinere i din nabos munn.

Indiana
I Indiana kan du ikke ta et bad mellom oktober og mars. All form for oralsex er også forbudt.

Massachusetts
Innbyggerne i Massachusetts er atskillig mer hygieniske. De er faktisk pålagt å ta et bad før de kryper til køys. Snorking er forbudt med mindre du har lukket og låst alle vinduene i soverommet. Her kan ikke kvinner være øverst under sex, og du har heller ikke lov til å kjøre rundt med en gorilla i baksetet. Tatoveringer og piercinger er forbudt, og hekser er ikke velkomne. Menn må alltid ha med seg skytevåpen til søndagsgudstjenesten, men det er ikke tillatt å drive jakt underveis til kirken.

Iowa
Du kan ikke kysse din kone på gaten i Iowa hvis du har bart. Kysset kan under noen omstendigheter ikke vare mer enn fem minutter. Enarmede pianospillere har ikke anledning til å ta betalt for sine tjenester.

Kentucky
Hvis du går med planer om å farge andunger blå og selge de i Kentucky, husk at de må i så fall selges i sixpacs, ikke enkeltvis. Her har kvinner ikke lov til å kjøpe hatter uten tillatelse fra ektemannen.

Louisiana
Det er ikke tillatt å skyte på funksjonærene med vannpistol når du raner banker i Louisiana.

Maine
I Maine skal du alltid ta med deg haglgevær til gudstjenesten i tilfelle indianerne angriper.

Baltimore
I Baltimore skal du holde tunga rett i munnen. Her er det verken lov å banne innenfor byens grenser, svømme i fontenene, være i en park iført singlet eller ta med seg løver på kino.

Michigan
I Michigan kan du bli saksøkt av en innbruddstyv hvis han har skadet seg i huset ditt. Her kan enhver 12-åring få løyve til eget skytevåpen såfremst han ikke er dømt for kriminelle handlinger. Kvinner kan ikke klippe håret uten tillatelse fra ektemannen.

Minnesota
I Minneapolis, Minnesota, kan du ikke kjøre røde biler ned Lake Street, du kan ikke sove naken, og du kan heller ikke krysse delstatsgrensen med en and på hodet.

Mississippi
I Mississippi er det forbudt for menn å bli seksuelt opphisset på offentlige steder. Menn kan heller ikke forføre kvinner ved å lyve om at de skal gifte seg etterpå.

Montana
Montana har også en del lover og regler du må være påpasselig for. Kjører du rundt med en sau i bilen din, husk at den må i så fall ha en kyse på hodet. Ser du syv eller flere indianere, er de antakelig på krigsstien og du har dermed lov til å skyte dem. Ugifte kvinner har ikke lov til å fiske på egen hånd. Du har heller ikke lov til å ta med deg verken bombekastere eller bazooka til byrådsmøter.

New Jersey
I New Jersey kan du ikke slurpe når du spiser suppe, fylle bensin på din egen bil eller ha på deg skuddsikker vest når du begår mord.

New York
Kjører du heis i New York, må du ikke snakke til noen, men se på døra og holde hendene samlet. Kvinner må gjerne gå rundt toppløse på offentlige steder så lenge det ikke er i forretningsøyemed. Du kan ikke bruke tøfler etter 1000 på morgenen.

North Carolina
North Carolina har en lov mot å synge falskt, og du kan heller ikke pløye åkeren din med hjelp av elefanter.

Oklahoma
I Oklahoma er det forbudt å ta en bit av en annen persons hamburger, lese tegneserier mens du kjører bil, ha sex før ekteskapet eller stappe bakbeina på dyr ned i støvlene dine.

Oregon
Befinner du deg i Oregon, så kan du ikke spise iskrem på søndager. Husk at oppvasken må drypptørkes, og du kan ikke hviske skitne ord i øret på elskeren din mens dere har sex.

Pennsylvania
Hvis du noensinne har deltatt i en duell, blir du dessverre aldri guvernør i Pennsylvania. Her har du heller ikke lov til å synge i badekaret eller sove oppå kjøleskapet. Enhver bilist som møter hester, må kjøre til siden, dekke til bilen med et teppe e.l. som går i ett med naturen og la hestene passere.

Rhode Island
I Providence, Rhode Island, kan ikke en kjøpmann selge både tannbørste og tannkrem til samme kunde på søndager.

South Carolina
Skal du banke kona di i South Carolina, må dette skje på trappa til Tinghuset på søndager.

South Dakota
Hvis du ser fem eller flere indianere på eiendommen din i South Dakota, må du gjerne skyte dem. (Men ikke gjør det og skyld på oss!) Her er det derimot forbudt å vise filmer hvor politifolk blir slått eller mishandlet på noen måte.

Tennessee
Hvis det bor mer enn åtte kvinner i et hus i Tennessee, er dette å regne som en bordell. Her er fortsatt ekteskap på kryss av raser forbudt, i likhet med å kjøre bil i søvne, ha oralsex eller bære et skunkdyr over delstatsgrensen.

Texas
I Texas er det ikke tillatt å ta mer enn tre slurker av halvliteren så lenge du står oppreist. Vær obs på at du ikke kan skyte bøfler fra hotellvinduet med mindre du er på første eller andre etasje. Du har heller ikke lov til å eie, eller bruke mer enn seks dildoer. Her er kriminelle pålagt å gi sine ofre 24 timers varsel, enten skriftlig eller muntlig, og forklare hvilken forbrytelse som kommer til å ramme dem.

Utah
I Utah må du sørge for å ikke detonere atomvåpen, ikke forårsake en katastrofe, og ikke ha sex i en ambulanse under utrykning. Restauranter kan ikke servere vin til maten med mindre du som kunde spesifikt ber om vinkartet først.

Vermont
Vermont har forbud mot å benekte Guds eksistens og mot å binde sjiraffer til telefonstolper.

Virginia
Virginia lever opp til navnet sitt. Skal du ha sex her, er det i så fall misjonærstillingen, med lyset AV. Oral og anal sex er selvsagt forbudt. Og du må så klart være gift med partneren.

Washington
Har du kriminelle hensikter, skal du ringe politisjefen i Washington før du ankommer byen, så han er forberedt. Det er for øvrig forbudt å late som om du har rike foreldre, likeså å gå rundt på offentlige steder hvis du er forkjølet. Som bilist har du vikeplikt for fugler, ikke bare andemor med unger på slep, men også duer og spurv som måtte flakse over kjørebanen.

West Virginia
I West Virginia er det forbudt å plystre under vann og å banne på offentlig sted. Det er derimot greit å ha sex med dyr så lenge dyret ikke veier over 20 kilo.

Wyoming
Du har ikke lov til å fotografere kaniner mellom januar og april i Wyoming.

Til gjengjeld ler antakelig amerikanerne seg fillete over norske lover som at alkoholutsalg må være statsdrevne, du får ikke kjøpt alkohol på valgdagen og du må selv bære din egen taxfreekvote gjennom tollen.

Hva kan du om USA? Ta Reiseplanetens USA-quiz her.

(Kilde: Dumblaws.com)