(NEW YORK/OSLO: Nettavisen) Advokatene til republikanernes presidentkandidat Donald Trump saksøkte tirsdag staten Nevada.

Grunnen er at staten har holdt valglokaler åpne to timer lenger enn de skulle under forhåndsstemmingen- dette fordi store mengder spansktalende ønsket å avgi sine stemmer, skriver CNN.

BBC melder ved 21-tiden tirsdag at søksmålet er avvist. Det skal sies at søksmålet imidlertid kan ankes til delstatens høyesterett.

Stor latinoamerikansk befolkning

Søksmålet gjaldt forstedene til Las Vegas, som har stor latinamerikansk befolkning.

Lederen av det republikanske partiet i Nevada, Michael McDonald, sa til publikum under et valgkampsmøte på lørdag at valglokalene holdt lenger åpent, slik at «en spesiell gruppe» kunne stemme.

Les også: Dette er de viktigste klokkeslettene på valgkampsnatten

- I går, i Clark County, holdt de et valgkamplokale åpent til klokken 22, slik at en spesiell gruppe kunne stemme. Valglokalene skulle egentlig stenge klokken 19. De ble holdt åpne til klokken 22. Føler du deg fri nå? Føler du det er et fritt og lett valg? sa McDonald til tilhørerne.

- Et rigget system

Donald Trump antydet lørdag at den utvidete åpningstiden var en del av et komplott mot kampanjen hans.

- Det rapporteres at valglokaler i Clark County hold åpent i timevis etter stengetid for å busse og hente inn demokratiske velgere. Folkens, det er et rigget system. Det er et rigget system og vi skal slå det. Vi kommer til å slå det, sa Trump.

Ifølge loven kan alle som står i kø for å stemme, levere sin stemmeseddel, selv om dette skjer etter stengetid, skriver Independent.

- Har ikke noen sak

Velger Seth uttaler til Nettavisen at han ikke tror Donald Trump har noen sak med søksmålet sitt.

- Han er definitivt ikke en folkets mann, sier han.

- Jeg mener søksmålet hans går mot prinsippet mot at hver mann har én stemme. De bør holde valglokalene åpne så lenge det tar folk å stemme, sier en annen velger ved navn Doug til Nettavisen.

Følg Nettavisens livedekning av det amerikanske valget her.

Saken utvides.

Les også: Sjansene øker for Clinton-seier

HTML EMBED
embedNAvideo("GahkRXk2gPQZyvEtRqxc5g", false)
HTML EMBED
embedNAvideo("hDWzHKQ55YGq78X-CpROJg", false)