Gå til sidens hovedinnhold

USAs afroamerikanske presidenter

Allerede i 1972 kunne man på film se en afroamerikansk amerikansk president. 36 år senere kan det skje i virkeligheten.

(SIDE2:) Barrack Obama kan bli USAs første afroamerikanske president. Dette er imidlertid ikke første gang landet styres av en mørkhudet president - vel, i hvert fall hvis du regner med filmverdenen.

Det er nemlig flere filmer som har hatt en afroamerikansk skuespiller i rollen som USAs president. Splash News har plukket ut de mest minneverdige.

Mye jobb
En av de første afroamerikanerne som spilte president, var James Earl Jones - best kjent som stemmen til Darth Vader. I «The Man» (1972) spiller han Douglas Dilman. Douglas er først visepresident, men da presidenten omkommer i en ulykke, tar han over den viktige jobben.

I «Deep Impact» (1998) har Morgan Freeman rollen som president Tom Beck. Han må takle at jorden trues av en komet som kan drepe hele menneskeheten.

LES OGSÅ: Kan Norge knuses av en komet?

Kjemper hardt
Enda mer kjent er David Palmer i TV-serien «24». Rollen spilles av Dennis Haysbert. Han overlever drapsforsøk, hindrer et atombombeangrep og stopper et kjemisk, dødelig virus - før han blir drept i sesong fire.

LES OGSÅ: 24-president takler Mandela

Komiker Chris Rock spiller president Mays Gilliam i «Head of State» (2003). Han får jobben etter at presidenten dør, men føler seg ikke klar for å lede et av verdens mektigste land.

I fremtiden
«Idiocracy» (2006) handler om en mann som reiser 500 år fram i tid og finner et samfunn fullt av dumme mennesker. Terry Crews spiller presidenten Camacho.

Også «Det femte element» (1997) viser oss framtiden, nærmere bestemt 250 år fram i tid. Den tidligere wrestleren Tom «Zeus» Lister spiller president Lidberg.

Også kvinner
Hadde det vært Hillary Clinton som ble demokratenes presidentkandidat, ville hun blitt hatt mulighet til å bli den første kvinnelige presidenten i USA. Men også flere kvinnelige skuespillere har spilt president. Blant annet spiller Cherry Jones president Allison Taylor i den nye sesongen av «24» og Geena Davis spiller president Mackenzie Allen i TV-serien «Commander in Chief».

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Hev smaken på grillmaten på 1-2-3

Kommentarer til denne saken