Gå til sidens hovedinnhold

Usikkert på Wall Street

Pilene peker svakt ned på USA-børsene.

De amerikanske indeksene åpner onsdagens handel i usikker modus.

S&P 500 faller 0,18 prosent til 1.134,51 poeng, mens Nasdaq er ned 0,01 prosent til 2.308,52 poeng. Dow Jones Industrial faller 0,16 prosent til 10.555,17 poeng.

- På tide med en korreksjon
Etter en god start på det nye børsåret peker analytikere på at markedet preges av noe usikkerhet og gevinstsikring før fredagens viktige jobbrapport fra myndighetene.

- Det er på høy tid med en korreksjon i markedet, og for å være ærlig, tror jeg mange vil se det for å bedre sentimentet. Vi går optimistisk inn i det nye året, men uten å ta hensyn til de mange problemene som fortsatt henger over USAs økonomi, sier sjefstrateg Liz Ann Sonders i Charles Schwab i San Fransisco til nyhetsbyrået Bloomberg.

ADP-rapporten
I dag kom en viktig forsmak på fredagens sysselsettingsrapport fra amerikanske myndigheter.

Sysselsettingstallene fra datasentralen ADP viste et fall i den private sysselsettingen på 84.000 personer i desember. Ifølge Reuters ventet økonomene et fall på 74.000. I november falt sysselsettingen

- Et mindre fall i ADP-sysselsettingen enn 75.000 vil øke forventningene om et enda bedre offisielt sysselsettingstall fredag. Men det er langt fra alltid slik at ADP er en perfekt predikator for nonfarm payrolls, skriver seniorøkonom Steinar Juel i Nordea Markets i en kommentar.

ISM-indeksen
På beddingen står også en annen viktig indikator for hvilken vei det bærer med den amerikanske økonomien, nemlig innkjøpssjefindeksen ISM for tjenestesektoren i USA. ISM for tjenester ventes i desember å ha steget til 50,5, opp fra 48,7 i november.

For fjorårets siste måned ventes det oppgang fordi detaljomsetningen tidligere i fjerde kvartal steg markert.

- Hold ellers et øye med delindeksen for sysselsettingen i tjenesteytende næringer. Den ligger fortsatt under 50, noe som tilsier at sysselsettingen fortsetter å falle. Kommer den over 50 vil det være et godt tegn foran fredagens sysselsettingstal, skriver Nordea-økonom Steinar Juel.

ISM legges frem klokken 16 norsk tid.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken