Gå til sidens hovedinnhold

Usikre børsspekulanter

Investorene på Oslo Børs har ikke bestemt seg helt for retningen etter at oljeprisen har snudd ned.

Oslo Børs åpner forsiktig etter at oljeprisen fortsetter sin urolige utvikling. Hovedindeksen på Oslo Børs er ned ubetydelige 0,04 prosent til 434,95 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Nedgangen i oljeprisen kommer til tross for at Saudi-Arabia ytringer om at OPECs februarkutt vil bli gjennomført. I tillegg har gradestokken i USA vist stadig lavere temperaturer. Konflikten mellom Hviterussland og Russland virker heller ikke sende forsyningsfrykt gjennom oljemarkedet.

Et fat nordsjøolje med levering i februar koster 55,28 dollar ved råvarebørsen i London. Det er en nedgang på 0,58 prosent.

Oljeaksjene
Fusjonskameratene Statoil og Hydro tynges av fallet i oljeprisen og er ned 0,79 prosent til 156,75 kroner og 0,14 prosent til 182,75 kroner.

Bedre går det med DNO som stiger 1,31 prosent til 11,57 kroner. Oljedirektoratet har sendt ut en bekreftelse på at det er gjort funn av en oljekolonne i et sidesteg i en brønn ved Goliat-feltet i Barentshavet. Statoil deltar med 20 prosent rettigheter i Goliat, mens DNO deltar med 15 prosent.

Sterke Telenor
Telenor er fortsatt i skuddet og stiger 1,20 prosent til 126,25 kroner. Aksjen har steget 7,68 prosent så langt i år og har satt flere toppnoteringer. Markedsverdien har passert 212 milliarder kroner og har befestet posisjonen som det tredje største selskapet på Oslo Børs.

TeleComputing er dagens vinner så langt og stiger 5,88 prosent til 27 kroner. Det er ikke omsatt mer enn 4.500 aksjer.

Tandberg Storage gjør det også godt og stiger 4,13 prosent, mens DiaGenic klatrer 4,03 prosent. Bioteknologiselskapet meldte at utviklingen av prototyper til Alzheimer sykdom er i rute, mens de har forsinkelser i utviklingen av brystkreft prototyper.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen