Gå til sidens hovedinnhold

Usikre på fremtiden

Stolt-Nielsen leverer varene, men advarer mot økonomisk nedkjøling.

Stolt-Nielsen innfrir med sitt resultat for tredje kvartal, som ble avsluttet 31. august.

NA24 - din næringslivsavis

Resultat før skatt endte på 39,8 millioner dollar, en forbedring fra 36,8 millioner dollar i samme periode året før. Driftsresultatet økte til 48,2 millioner dollar fra 23,8 millioner dollar i tredje kvartal i fjor.

Fjoråret
Resultatene kommer fra driftsinntekter på 453,2 millioner dollar i årets tredje kvartal. I tilsvarende periode året leverte Stolt-Nielsen driftsinntekter på 398 millioner dollar.

Analytikerne ventet ifølge TDN Finans at Stolt-Nielsen ville legge frem et resultat før skatt på 38 millioner dollar fra et driftsresultat på 47 millioner dollar. Driftsinntektene var ventet å ligge på 414 millioner dollar.

- Alle våre virksomhetsområder leverer tilfredsstillende resultater for tredje kvartal 2007, men spesielt god prestasjon fra våre tankskip og tankcontainere. Likevel så vi gjennom kvartalet en fortsatt svekkelse innen spotmarkedet for produkttank. På dette stadiet er det ikke klart om denne svakheten skyldes normal sesongmessig nedgang eller en tidlig indikator på en økonomisk nedkjøling med ytterligere svekkelse som kommer, sier konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen.

Juridisk krøll
De juridiske kostnadene i forbindelse med kartellvirksomheten i USA var i tredje kvartal på 13,7 millioner dollar og har så langt kommet opp i 36,5 millioner dollar hittil i år.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien