Gå til sidens hovedinnhold

Ustabil dollar

Usikkerhet preger dollarkursen i forkant av viktige data.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Utsikter for en svakere amerikansk økonomi fikk dollaren til å falle kraftig i 2006, og usikkerheten har blitt videreført inn i det nye året. På gårsdagens sene handel i New York falt dollaren i verdi mot pundet.Tidligere i dag svekket den seg også mot kronen.

NA24 - din næringslivsavis

I kveld er det ventet at referatet fra den amerikanske sentralbankens forrige rentemøte blir sluppet og her kan det komme informasjon om at et rentekutt er på vei. Mens markedet venter på dette har dollaren nå snudd om og begynt å styrke seg mot både kronen og pundet. I øyeblikket er dollaren opp 0,44 prosent mot kronen til 6,21, mens den er opp 0,49 prosent mot pundet.

I fjor raste dollaren med 11,2 prosent mot kronen, mens den falt med hele 14 prosent mot pundet. Antydningene om at den amerikanske sentralbanken skal kutte rentenivået sendte dollaren nedover de siste månedene i 2006. Samtidig økte rentenivået både i Norge og Europa.

Det har i dag kommet nøkkeltall fra Tyskland. Antall tyskere uten arbeid sank med hele 108.000 i desember. En må tilbake til før sammenslåingen av Vest- og Øst-Tyskland i 1990 for å finne et tilsvarende nedgang i arbeidsledigheten. Økonomene ventet en tilbakegang på 48.000, viser estimater innhentet av Bloomberg. Dermed øker sannsynligheten for at den tyske økonomien får seg en ytterligere renteoppgang.

HTML EMBED

Følg kronekursen

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien