Gå til sidens hovedinnhold

Ut mot Se og Hørs pengetilbud

NJs leder og barneombudet er kritiske til Se og Hørs tilbud på 70.000 kroner til avdøde Marita Strøms barn.

Det var tidligere i uken at det ble kjent at Se og Hør tilbød 70.000 kroner til barna til Marita Strøm, gjennom deres tante, for å stille i en «gladsak». Dette skjedde to måneder etter at Marita Strøm ble drept på under en ferietur i Irak.

NA24 - din næringslivsavis

Dette tilbudet reagerer leder i Norsk Journalistlag (NJ) Ann-Magrit Austenå negativt på.

- Denne måten å bruke barn på i en tragedie, å lokke med penger, har jeg veldig liten sans for. Det er rett og slett galt, sier NJ-leder Ann-Magrit Austenå om Se og Hørs arbeidsmetode til Journalisten.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Se og Hør sendte et skriftlig tilbud til familien hvor bladet uttrykte et ønske om en nyhetssak og en reportasje hvor barna og familien står frem. Det presiseres i brevet at det var forutsatt at bladet fikk bilder av barna og at Se og Hør fikk saken eksklusivt.

Barneombud Rediar Hjerman er lite begeistret over Se og Hørs metoder.

- Jeg ønsker ikke å uttale meg om den aktuelle saken, men på et generelt grunnlag kan jeg si at medier bør være uhyre varsomme med å bruke barn i slike saker. Og vi har veldig liten sans for at det lokkes med penger for få folk til å stå fram i saker hvor barn blir eksponert, sier Hjermann til Journalisten.

Les alt om Se og Hør-boken her.

- Vi takket nei, uansett. Bladet står for en journalistikk som jeg personlig synes er usmakelig, sier Marita Strøms søster, Evy.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant