Gå til sidens hovedinnhold

- Oslo har best studentmiljø

Et godt studentmiljø kan ha mye å si for trivsel og gjennomføringsgraden på studiet.

Et godt studentmiljø har blitt viktigere og viktigere for valg av studiested. Å engasjere seg ved siden av studiene har også blitt viktig for å skaffe seg relevant erfaring til man skal ut i arbeidslivet.

- Et godt studentmiljø er veldig viktig, spesielt tidlig i studiet når man ikke kjenner noen andre på lærestedet eller kommer til en ny by, sier Mike Amundsen Fürstenberg, kulturkonsulent i Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus(SiO), til Nettavisen.

Bedre gjennomføringsgrad og trivsel
SiO har gjennomført undersøkelser som viser hvor viktig et godt studentmiljø kan være for å gjøre det best mulig på studiet.

- Undersøkelsene viser at studenter som deltar på fadderordninger og er med i studentforeninger har bedre gjennomføringsgrad og trivsel på studier enn de som velger å gå utenom. Derfor er det viktig ha god kvalitet og en bredde av foreningstilbud til studentene, sier Fürstenberg.

Helt i starten er fadderordningen svært viktig. Der får studentene svar på spørsmålene sine fra erfarne studenter og blir kjent med medstudenter og studiestedet. Etter semesterstarten er det fortsatt viktig å tilby studentene aktiviteter utenom studiene.

- Her kommer studentforeningene inn i bildet med alt fra arrangementer til hverdagssysler, og idrett. Når familien er langt unna er det ofte kollokviegruppa, eller venner fra foreningen som er dine nærmeste støttepersoner, både i motgang og i medgang, sier Fürstenberg.

LES MER:

Har du en god forretningsidé på lur?

- Oslo er best
I Oslo har man opprettet en fagforeningsoversikt der studenter kan gå inn å se på hvilke fagforeninger de kunne tenke seg på bli med i. Det ligger over 300 foreninger i basen.

- Mange foreninger rekrutterer på tvers av læresteder så dersom du ikke finner det du har lyst til å drive med på ditt lærested så kan du ta kontakt med en av de mange andre foreningene. Ellers gjelder det å følge med på plakatveggen på lærestedet, eller sosiale medier, sier Fürstenberg.

Hvor i Norge har man best studentmiljø da?

- Her må jeg være Oslopatriot! Det er nok lite som skiller storbyene, alle skilter med et bredt tilbud. Oslo har over 400 studentforeninger, med tusenvis av arrangementer over hele byen. I Tillegg har Oslo alle tilbudene en storby tilbyr, og kort vei til marka med tur og skimuligheter, sier Fürstenberg.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken