(SIDE2): Det arrangeres 20.000 bryllup i Norge i året. Noe som igjen burde bety at det arrangeres opp mot 40.000 utdrikningslag hvert år. Slik innledes boken «Utdrikningslag» som er skrevet av TV 2-programleder Thomas Leikvoll og Erling Arvola.

Det er to år siden de lanserte «Toastmaster», en naturlig oppfølger ble derfor «Utdrikningslag».

Er du på jakt etter en kjæreste? Prøv Side2 Single nå!

LES SAKEN: Slik blir du stjerne-toastmaster

Fra skrekk til perfekt
- Jeg har vært i utrolig mange dårlige utdrikningslag, og noen gode selvfølgelig, sier Leikvoll.

Hans verste skrekkeksempel var en gang da de vekket brudgommen grytidlig. Forloveren hadde planlagt dårlig, og klokken 07.00 var selvfølgelig ingen puber oppe.

- Vi gikk hvileløst rundt, og kjøpte alkohol på butikken.

Det eneste planlagte for dagen var å kjøre go cart, noe som skulle skje først utpå ettermiddagen.

- Men skal du kjøre go cart, så må du jo være edru, sier Leikvoll og ler.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

«Utdrikningslag» gir en forlover svar på alt han eller hun bør vite for å arrangere det perfekte utdrikningslaget. Boken gir svar på hvem som bør inviteres, hvordan alt skal planlegges, delegering, hvor du bør arrangere begivenheten, budsjett, mattips, råd om drikkevarer, musikk og morsomme aktiviteter.

- Et bra utdrikningslag er avhengig av hvem du arrangerer for. Men generelt så skal det komme som en overraskelse, det skal være en dose spenning, en dose redsel og en stor dose kos, sier Leikvoll.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Slik gjør du ikke
- De verste utdrikningslagene er de hvor det ikke skjer noe. Og det er også ille når kun hovedpersonen aktiviseres. Å hoppe i fallskjerm er gøy, men da står kanskje 20 stykker og ser på. Det er viktig å bli kjent, og inkludere alle.

Siden «Utdrikningslag» gir deg svarene på det perfekte laget, gir vi deg her de fem største utdrikningslagtabbene, ifølge Leikvoll:

1. ALKOHOLINNTAK:
Den største tabben er at det er en misforstått oppfattelse av at brud og brudgom skal bli fullest mulig. Hovedpersonen skal ikke legges klokken 20.00, mens festen fortsetter uten han eller henne. Brud og brudgom skal være med gjennom hele laget, og følges hjem og legges med et smil om munnen.

2. FOR STORE PLANER:
Det er en tabbe å være for ambisiøs, noe som i større grad er en jenteting enn gutteting. En forlover tror at man må gjøre mye for å bevise at man er en god venn. For jenter er det ennå viktigere, og kanskje det legges opp til spa, sminke og dansekurs, før det bærer rett på salsatrening. I et utdrikningslag skal det ikke være så tett program, det skal være tid til å snakke sammen. Ikke gå for et altfor ambisiøst opplegg, det er bedre med få, men morsomme aktiviteter - det skal være en kosedag der en person får mest oppmerksomhet.

3. HARRYFAKTOR:
Et utdrikningslag skal være litt harry, men harry betyr ikke at man ikke kan være original. Å selge kondomer og få kyss på Karl Johan er gjort før. Du skal kun drite ut bruden eller brudgommen en gang i løpet av dagen.

4. IKKE GJØR ALT SELV:
En forlover skal ikke sitte med hele arrangementet selv, det er lov å deligere. Det er hele vennegjengen som skal arrangere, verste konsekvens er at forloveren ikke får nytt noe av dagen selv.

5. BUDSJETT:
Du bør ikke legge opp til et altfor dyrt utdrikningslag. Du må tenke økonomi, og at ikke alle har like god råd. Ta hensyn, og ta en runde der du spør - for noen er det greit med 500 kroner, for andre går det med 5000 kroner. Det er tabbe om du mister halvparten av de inviterte fordi du absolutt vil til Barcelona. Kvalitet betyr ikke penger.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!