Gå til sidens hovedinnhold

Utelukker ikke attentat

– Vi holder alle muligheter åpne, sier lensmann Norvald Visnes etter skyteepisoden i Fana i går.

Politiet har ennå ikke pågrepet noen etter at en 59 år gammel mann ble skutt under krabbefiske i Lysefjorden i går. Kulen, som skal ha vært et 22-kaliber prosjektil fra en rifle, traff mannen bakfra ved armhulen og kom ut gjennom brystet, uten å skade noen vitale organer.

– Dette kan ha vært alt fra et rent uhell til en handling begått med fullt overlegg, sier lensmannen i Fana, Norvald Visnes, til iBergen.no.

– Hvordan ser 59-åringen på det som har skjedd? Har han forklart noe som kan indikere at noen skulle ha interesse av å skade ham?
– Nei, det fremstår som helt uforståelig for ham. Vi ser heller ikke at det skulle kunne foreligge noe konkret motiv for en slik handling, sier lensmannen.

59-åringen er nå innlagt ved hjerteavdelingen på Haukeland universitetssykehus. Tilstanden hans beskrives som lettere skadd, og stabil.

En mann på om lag 40 år skal ha blitt observert i området ved Rishamn på Korsneset litt før klokken 17.00 i går. Politiet har ikke klart å spore opp mannen, og ber nå om tips fra folk som kan ha observert ham på vei til eller fra stedet.

– Vedkommende skal være pluss minus 40 år, og hadde en gitarliknende kasse eller sekk ryggen som det utmerket godt kan ha vært et våpen i, sier lensmann Visnes til iBergen.no.

Scooter-mannen skal ha oppholdt seg ved Rishamn på Korsneset en gang mellom klokken 16.45 og 17.15, og forsvant på en grå scooter i retning Fana.

– Vi ber denne personen innstendig om å melde seg. Vi er også interessert i tips fra personer som kan ha sett denne mannen, sier lensmannen.

Har du tips i denne saken? Ta kontakt med Politiet på telefon 02800, eller tips iBergen.no-redaksjonen her.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner