Gå til sidens hovedinnhold

Fjerner prisfelle til utlandet

One Call fjerner kundenes utenlandsmareritt – og kutter prisene i tillegg.

Tidligere i år har Nettavisen skrevet om den potensielle kjemperegningen du kan få hvis du er litt uforsiktig når du tar med deg mobiltelefonen til utlandet.

Svindyr mobilsvarbruk
Situasjonen oppstår hvis noen ringer til deg fra Norge, og av ulike årsaker blir satt videre til mobilsvar. Da må du betale både for samtalen fra Norge til det landet du befinner deg i, og tilbake til Norge. Da kan kronene begynne å løpe svært fort.

Ifølge Telenor rammes ikke selskapets bedriftskunder i det såkalte Proffnettet, fordi dette baserer seg på et helt eget system. I dag melder One Call at de nå har gjort tilsvarende endringer i sitt nett. Dermed slipper du å betale for at noen havner hos din mobilsvar når du er i utlandet.

Kan utvikle egne tjenester
- Nå er vi endelig over på eget nett hos Network Norway, og har tilgang til utvikling og styring av egne tjenester. Det er jo egentlig galskap slik dette fungerer normalt, sier markedsdirektør Thomas Sandaker i One Call til Nettavisen.

- Fremfor at en samtale først rutes til utlandet, og så tilbake til Norge, så vil nå anropene for våre kunder bli kuttet i utlandet, og så settes det automatisk opp en ny samtale til mobilsvar-tjenestne, forteller Sandaker.

Det koster fortsatt penger å høre på mobilsvarmeldinger når du er i utlandet.

Kutter månedsprisen
Fra 1. juni fjerner One Call også månedsprisen for mobilsvar.

- Dette gjør vi nå fordi vi ikke lenger har noen kostnad på mobilsvar. Da vi var i Netcoms nett, kostet mobilsvar oss ganske mye per måned. Nå har vi ingen kostnader knyttet til dette, og det skal komme kundene til gode, sier Sandaker.

Reklame

Vårens kuleste sneakers til herre

Kommentarer til denne saken