(YEYE): Reiselyst, higen etter nye impulser og drømmen om å oppleve et fremmed land er som regel bakgrunnen for at flere og flere unge velger å ta utdannelsen i utlandet. Og fordelene er mange.

Et nytt språk
Uansett hva folk sier, man må faktisk bo i et land over en mer eller mindre lengre periode, hvis man skal lære seg språket flytende. Vanlig ”skole-engelsk” er noe helt annet enn engelsken til de som har studert i et engelsktalende land.

Utenlandsstudier gir en også muligheten til å lære både et tredje og et fjerde språk, helt ”gratis”. Det å være språkmektig er en viktig kvalitet, og kan åpne mange dører videre.

En gyllen mulighet
Det er ikke hver dag man har mulighet til å slippe alt man har i hendene og følge drømmene, uten å ta hensyn til andre. Tidsnok i livet får man forpliktelser som man ikke bare kan reise fra. Når du er ung kan du faktisk gjøre dette. Dette er en unik sjanse til å bo i og oppleve et annet land.

Stå på egne ben
Som utenlandsstudent er det kanskje første gang man virkelig står på egne ben, og dette kan med en gang virke skummelt. Men med tiden blir man tryggere. Man vokser på det å måtte takle nye utfordringer og uforutsette hendelser i møte med nye kulturer og fremmede mennesker. Man får økt forståelse og innblikk i andre kulturer og folkeslag, samtidig som man faktisk får muligheten til å se Norge utenifra.

Ikke minst blir man mer selvstendig og trygg, og mer rustet til å ta valg og avgjørelser. Man får en bredere horisont og fantastiske opplevelser som man vil minnes og huske livet ut.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mange valgmuligheter
Det finnes flere valgmuligheter i utlandet når det kommer til fag og studieretninger. Tilbudet er større, noe som gjør at du kan spesialisere deg mer i det du er interessert i.

Gode fremtidsutsikter
Mange arbeidsgivere foretrekker søkere med utenlandserfaring. Det er viktig med en internasjonal forståelse, erfaring og gode språkkunnskaper – kunnskaper utover hjemlandet.

Det norske arbeidsmarkedet blir mer og mer internasjonalt rettet, og skulle du ønske deg jobb i utlandet så er det lettere å få jobb med internasjonal utdannelse.

Økonomisk støtte
Ofte koster utdannelse i utlandet mer enn i Norge, men det er uansett en verdifull investering. Lånekassen har gode støtteordninger til utenlandsstudenter, med både stipend og lån. De gir også støtte til reise, skolepenger og evt. språkkurs (ikke engelskkurs). Mer informasjon finner man på Lånekassen sine nettsider, www.lanekassen.no.

Hvor kan man studere?
Det finnes en hel haug av spennende tilbud, studieretninger, land og verdensdeler man kan ta hele eller deler av utdannelsen sin i.

Bachelor- og Mastergrad i Australia, Spania, Storbritannia, USA, motekurs i Paris, reportasjejournalistikk og foto i New York, idrett i Brasil, sosialantropologi i India eller psykologi i Vietnam. Og dette er bare en brøkdel av det du kan velge.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hele utdannelsen ute
Ønsker du å ta hele utdannelsen i utlandet, så er Kilroy Education de du skal snakke med. De gir råd, veiledning og hjelp, og bistår under hele søknadsprosessen – fra første henvendelse frem til studiet begynner. Altså, de forenkler søknadsprosessen og er bindeleddet mellom deg og universitetet du søker hos.

Du får også din egen studieveileder som vil hjelpe deg med alle steg, og følge opp søknaden din etter den er sendt.

Å søke til et utenlandsk universitet kan nemlig være en lang og utfordrende prosess. Alle de 50 universitetene i 16 forskjellige land som Kilroy Education har samarbeid med, har sine egne prosedyrer, opptaktskrav og faglige fokusområder. Man vil også trenge informasjon om støtte fra Lånekassen, bomuligheter, visum og andre praktiske ting. Alt dette får du hjelp til.

Kilroy Education har tolv års erfaring med utenlandsstudier, og alle veiledere har utenlandserfaring. De hjelper deg med å fylle ut søknad, leser igjennom ditt personlige brev (hvis det er behov for det), sender søknaden din med alle relevante dokumenter til universitetet, tilbyr maler til oversettelse av vitnemål og gunstige flybilletter igjennom Kilroy Travels www.kilroy.no.

De har også lagt stor vekt på at hvert enkelt universitet er velegnet for internasjonale studenter.

Mer informasjon finner du hos Kilroy Education og Lånekassen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Andre utenlandsstudier
Med studiesteder i Mexico, Brasil, Cuba, Bali, Paris, New York, Zanzibar og California, er Gateway College en av de største som tilbyr norske studier i utlandet. De samarbeider med norske høyskoler om alle fag som tilbys.

Her finnes det en rekke kurs innen økonomi og ledelse, språk, idrett, media, kultur og samfunn, og også ex.phil og ex.fac. Du kan studere dans og musikk på Cuba, menneskerettigheter i New York, internasjonal prosjektstyring i Zanzibar og masse mer.

Den norske høyskolen står for eksamen i studielandet du befinner deg i ved semesterslutt. Ett semester varer i 14 uker og gir full pott når det gjelder studiepoeng (30 poeng). Du har dermed også rett til full støtte fra Lånekassen.

Kulturstudier tilbyr også spennende programmer og kurs. Noen av dem er sosialantropologi, religionsstudier, fred og konfliktstudier og psykologi i landene India, Argentina, Nicaragua og Vietnam. Også her gir Lånekassen full støtte, og samarbeidspartnerne er Høyskolen i Oslo og Høyskolen i Vestfold.

Studyaway har også studietilbud som idrett, ulike språk og utviklingsstudier, i Brasil, den Dominikanske Republikk og i Frankrike.

Kilde: Studenttorget.no og Kilroy Education