(SIDE2): I tv-serien «Tre brødre som ikke er brødre» hadde komiker Harald Eia en parodi på den tidligere miljøvernministeren Knut Arild Hareide.

Eia er favoritt
På bakgrunn av stuntet, som ble kritisert for å være mobbing, utfordrer Hareide komikeren til håndbak i Oslo lørdag kveld.

Men kveldens hendelse er ikke satt i gang på grunn av tv-innslaget i fjor.

- Parodien var bare morsom. Jeg valgte å ikke kommentere det da det gikk. Men jeg har hatt mange hyggelige stunder i sofakroken og sett på Bård og Harald. Jeg er en av de som synes parodiene var morsomme. Eia er blant mine favoritter, sier Hareide til side2.

Noe bekymret
Håndbak-kampen arrangeres i sammenheng med at Kristen Idrettskontakt (KRIK) fyller 25 år.

- Under sommerstevne i sommer hadde vi noe som het «ledere gjør ting de ikke kan». Jeg fikk ikke stilt opp i sommer, men istedenfor utfordrer jeg Harald Eia til håndbak-konkurranse i forbindelse med 25-årsjubileet, sier Hareide.

Han sendte dermed en e-post til Eia, som svarte: «Yes, dette er jeg med på».

Hareide beskriver det hele som en prestisjetung duell, men innrømmer at han er noe bekymret.

- Det jeg ikke har tenkt på er hvordan Harald Eia er. Det som bekymrer meg er at jeg har sett en del Team Eckbo-bilder av ham i bar overkropp, det bekymrer meg en del. Da han parodierte meg så han ikke så muskuløs ut, men så feil kan man ta, sier Hareide, men legger til at han er optimist.

Treneren svikta
Daglig leder for KRIK skulle være Hareides personlige trener før duellen, men han har fått kjæreste, noe treneren tydelig har prioritert, ler Hareide.

Bård Tufte Johansen skal fungere som Eias trener og kommentere konkurransen.

- Jeg vil slå Eia, men for å bruke Drillo-språket, så er det sånn 80-20 prosent til Eia, sier Hareide, og legger til at han må innrømme at han heller burde ha utfordra til maraton.